Pages

Recept: Krompir čorba


SASTOJCI:
 
250 gr svinjskog mesa / izrezanog na kocke/  - ja ponekad kuvam i bez mesa
1 glavica luka
4 krompipra /oljušten i izrezan na kriške kocke/ 
2 zelene paprike / šiljate ili babure/
1 velika šargarepa
300 ml soka od paradajza 

1 kocka supe
vegeta / po želji/
so / po želji/
2 lovorova lista
malo bosiljka
malo mirođije

1 jaje
1/3 šoljice mleka

Zaprška:
2 kašike ulja
2 kašika brašna
1/2 kašikice aleve paprike

PRIPREMA:

1. Ugrejati ulje u šerpi.
2. Dodati sitno seckani luk i pržiti ga do ne dobije staklastu boju i posuti malo vegete po njemu dok se prži. 

3. Dodajte sitni seckanu šargarepu, pa kasnije i papriku šerpu i kratko je propržiti.
4. Dodajte krompira, lovorov list, soli, vegete,  bosiljka i još malo propržite, kako bi se ukusi sjedinili

5. Dodajte vode u lonac /oko litre/ i poklopite, da provri. 
6. Kada provri, dodajte kockicu supe /ne mora/ i kuvajte 10ak minuta

7. Dodajte soka od pardajiza, ostavite da se sve kuva na srednjoj vatri. 
8. Kada meso i krompir omekšaju, umutite u šoljici, jaje i dodajte mu mleka i umutite. 
Tako umućeno jaje sa mlekom uspite u čorbu i promešajte.

9. Ako želite da čorba bude gušća, i ako volite možete napraviti  zapršku.
Zaprška se pravi tako što ugrejete ulje na tihoj vatri, kada se ugreje dodajte brašna uz konstatno mešanje. 
Kada malo brašno promeni boju, dodati aleve paprike, uz konstantno mešanje, dok ne promeni malo boju. / ali ne pocrni! /

Ubacite zapršku u čorbu, uz konstantno mešanje i ostavite par minuta na tihoj vatri, a zatim isključite šporet. 

10, Na kraju dodajte mirođije, ako volite i koliko volite. I ostavite na vatri jos 5 minuta. 

Črobica je gotova!

Prijatno vam bilo !

Nema komentara:

Objavi komentar

Thanks for comment...
Enjoy Life!