Recept --> Gulas (klik na sliku)


Recept --> Spagete Karbonare (klik na sliku)


Recept: Gibanica gužvara


POTREBNO: 

500 gr. tankih kora za pitu
500 gr sira (masnog)
2 kašike kajmaka (koselog mleka, pavlake)
1 kašičica soli
1,5 dl. mineralne vode
1,5 dl ulja
1 kapšikica praška za pecivo
1 + 4 jaja

PRIPREMA:

Premazati pleh margarinom. Naliti hladnom vodom i ostaviti 5 minuta. Izbaciti vodu iz pleha.
Uključiti rernu na 220 stepeni

Razdvojiti 4 jaja - žumanca od belanaca. Umutiti dobro mikserom belance u koje ste dodadli so. 
Umutiti sir u dubljoj posudi i umešati u njega: žumanca, kajmak, prašak za pecivo.
Dodati ulje i mineralnu vodu, a zatim umešati belanca.

Na dno pleha, položiti dve kore, tako da obložite bočne strane, atko da kore vise preko ivica pleha. 
Poprskati vodom

Jednu celu koru ostaviti sa sttrane, za poklopac. 

Ostale kore, jednu po jednu, umačite u nadev, tako da ne budu prenatopljene i ređati ih u pleh, tako da ne budu previše stisnute. 
Kada ste potrošili sve kore, a ako vam je ostalo nadeva, prelijte ga preko naslaganih kora u plehu.

Preklopite kore koje vise sa oboda pleha i na kraju poklopite onom odvojenom celom korom
Tu yadnju koru, izbušite viljuškom i sve zalijte jajetom, ukoje ste umutili s malo mineralne vode i ulja. 

Pecite oko 40 minuta. Kada se zarumeni kora, izvadite Gibanicu iz rerne. Poklopite da malo odstoji i isecite. 

Uživajte u svakom zalogaju !

 

Recept --> Bela (kisela) corba (klik na sliku)


Recept --> Krompir pire i paradajz sos (klik na sliku)


Recept --> Snicle u vinu (klik na sliku)


Recept --> Staras (klik na sliku)


Recept --> Plazma torta (klik na sliku)


Recepti --> Piletina u mleku (klik na sliku)


Recepti --> Pilav (klik na sliku)

Update Jun 2012.
 Sada sam stavila u  pirinac jedino zrna kuvanog  kukuruza iz konzerve [ od dodataka] ... odlicno je .

Recept: Palačinke


POTREBNO:

2 šoljice brašna
3 šoljice mleka
2 jaja
kašikica čećera
malo soli 
malo sode bikrabone 
rendane kore od limuna
1/4 šoljice kisele vode 
ulje

PRIPREMA:

U mleko umutite: umućena  jaja / sobne temperature/ , brašno, šećer, malo sode bikarbone, malo šećera, malo soli i koricu od limuna. 

Na tiganj prospite malo ulja i oszavite da se dobro ugreje, tako da prelije površinu dna i onda to ulje izbacite u jednu šoljicu, da kasnije time premazujete tiganj. 

Kutlačom od oko 1 dl razlijte smesu po tiganju. 
Pustute da se zapeče. Proverite, zadižući nožem. Trebalo bi da se palačinka odvaja  od tiganja, kada ga protresete. Zatim  okrenite palačinku da se kratko zapeče sa druge strane. 

Od ove količine, možete napraviti 15 palačinki.

Uživajte u svima omiljenoj poslastici!




Tiganj nakon svake palačinke premazite uljem. Ja to radim sa onim percetom. Zamočim ga u ulje i premazem tiganj - ostane samo nekoliko vidljivih kapljica ulja.

Recept --> Musaka (klik na sliku)


Recepti --> Kuvani kukuruz (klik na sliku)


Recept --> Knedle sa sljivama (klik na sliku)


Recepti --> Makaroni sa sirom (klik na link)

Bez bibera .. ne znam zasto sam dodala u receptu i biber ?

Recepti --> Grcka salata (klik na sliku)


Recept: Gibanica 2

 

Recepti --> Gravce na tavce (klik na sliku)


Recept: Djuvec sa krompirom (klik na sliku)

 Mirin recept za djuvec bez krompira je ovde

Recept --> Spagete bolonjeze (klik na sliku)


Recepti: Krompir u mleku (klik na sliku)


Recept: Krompir čorba


SASTOJCI:
 

America - lessons in democracy

Why all "revolutionaries" WRITE posters IN English? Why all "revolutionaries" have ready the same SYMBOL? From where is a lot of guns on the streets ? WHO IS he teacher? In which country is better TO LIVE AFTER the "revolution"? This is so STRANGE "COINCIDENCE"... OR ...NO