Pages

Recept: Zapečena boranija u rerni

Zapecena Boranija
Zapecena Boranija @tatjana
 POTREBNO:
500 gr boranije
1-2 paradajza
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
1 šargarepa
2 jaja
1,5dl  mleka
0.5 dl ulja
1 kaščica začina [so,vegeta]
1  kačićica mirođije
pola kašicice aleve paprike
2 kašike kisele pavlake
Slanine po želji
so, vegeta

PRIPREMA :

1. Na ulju propržiti crni luk, dok malo ne dobije providnu boju, a zatim  i beli luk [dok ne omekša].
Dodati rendane šargarepe.
Pri kraju dodati kasicicu soli [ili vegete] i ostaviti da se jos malo proprži.
Dodati seckani paradajz i propržiti.

2. Boraniju očistiti, iseckati i kuvati u vodi sa malo soli desetak minuta. Ocediti od vode.
4. Presuti boraniju u tepsiju, dodati aleve paprike i mirođije i ostaviti malo da se proprži.


Boraniju očistiti, iseckati i kuvati sa malo soli desetak minuta. Ocediti od vode
Boraniju očistiti, iseckati i kuvati sa malo soli desetak minuta.
Ocediti od vode
5. Umutiti jaja, pavlaku i mleko i sve to dodati u tepsiju sa boranijom.

6,  Ostaviti u prethodno zagrejanu rernu.
Nakon 10 minuta mozete po zelji prekriti smesu sa parčićima tanko seckane slanine.

Kada se sve to "stvrdne" tj više ne bude u tečnom stanju izvaditi iz rerne i poslužiti uz kiselo mleko.

PRIJATNO!



Recept: Zapecena Boranija u rerni
Recept: Zapecena Boranija u rerni

Nema komentara:

Objavi komentar

Thanks for comment...
Enjoy Life!