Pages

Recept: Podvarak by Mira Vujic





Za ovo jelo potrebna vam je:
- jedna glavica crnog luka
- jedan list lovora
- 5-6 kom bibera u zrnu
- oko 1 kgr kisela kupusa
- 1/2 kgr svinjskog mesa od buta
- so po potrebi
Crni luk ocistiti i iseckati na kockice, slaninu i kupus takodje iseckajte na krupnije komadice (moze i kiseli kupus ribanac)
Svinjsko (ili junece) meso isecite na kocke pa na dnu posude u kojoj ce te praviti jelo sipajte ulja, dodajte polovinu kupusa, zatim sve ostale sastojke i na kraju kupus. Promesajte, dodajte vodu i dinstajte dok kupus ne odmekne i meso se ne skuva. Povremeno dolivajte vodu.

Kada je jelo gotovo pustite da malo zagori da bi dobilo zuckastu boju (tako je pravila moja svekrva, pa moram i ja jer su moji ukucani tako naucili). Posolite ako je potrebno. Podvarak je ukusniji ako je umereno masniji :-)
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar

Thanks for comment...
Enjoy Life!