Uz 500 grama zelenisa potrebno je da pripremite :250 grama mleka
manju glavicu crnog luka
2-3 cena belog lika (ja koristim u prahu)
1 kasiku brasna
ulja za przenje luka kao i soli po potrebi
Blitvu operete svaki list posebno pod tekucu vodu, iseckajte na rezance.
U dosta provrele vode u kojoj ste dodali malo soli spustite blitvu pa barite desetak minuta. Procedite.
U drugu posudu sipajte malo ulja, dodajte sitno secen crni luk, proprzite ga da dobije staklastu boju pa dodajte blitvu, promesajte.
Dodajte brasno, beli luk, mleko i malo soli.
Kuvajte jos desetak minuta, mesajuci da ne zagori. Dodajte vode ako je potrebno.
Sluzite uz pohovano ili peceno meso.
UZIVAJTE
Pozivamo Vas da posetite FB stranicu Mirine zanimacije
+2.jpg)
+3.jpg)
Nema komentara:
Objavi komentar
Thanks for comment...
Enjoy Life!