Pages

Recept: Ćuspajz od blitve (spanaća, koprive, zelja)

by Mira Vujic 


Uz 500 grama zelenisa potrebno je da pripremite :
250 grama mleka
manju glavicu crnog luka
2-3 cena belog lika (ja koristim u prahu)
1 kasiku brasna
ulja za przenje luka kao i soli po potrebi

Blitvu operete svaki list posebno pod tekucu vodu, iseckajte na rezance.

U dosta provrele vode u kojoj ste dodali malo soli spustite blitvu pa barite desetak minuta. Procedite.
U drugu posudu sipajte malo ulja, dodajte sitno secen crni luk, proprzite ga da dobije staklastu boju pa dodajte blitvu, promesajte.
 Dodajte brasno, beli luk, mleko i malo soli.

Kuvajte jos desetak minuta, mesajuci da ne zagori. Dodajte vode ako je potrebno.

Sluzite uz pohovano ili peceno meso.

UZIVAJTE
Pozivamo Vas da posetite  FB stranicu Mirine zanimacije

Nema komentara:

Objavi komentar

Thanks for comment...
Enjoy Life!