Pages

Recept: Kornfleks šišarke

Kornfleks šišarke - brza, jednostavna, izdašna  i meni jedna od omiljenih poslastica.

Recept: Kornfleks sisarke

Potrebno:

5 kasika šećera
6 kasika meda
200 gr. čokolade za kuvanje
2 velike kašike kakao-a
250 gr margarina
375 (ili 320) Kornfleks pahuljica [Corn flakes]
150 gr. smokava (ili suvog grozdja) *može - ne mora
Paprine korpice za šišarke, da se ne bi lepile kasnije na tacnu.
Cediljka za limun (vidite slike dole) - za oblikovanje šišarki.

Kornfleks šišarke potrebni sastojci

Ovaj fantastičan recept, sa zaista sjanim instrukcijama, sam pronašla na sajtu Kuvajmo Blogovski. Hvala !

Proces:

Iseckajte smokve (ili suvo groždje) onoliko sitno koliko želite i ostavite sa strane za kasnije. 

U dublju šerpu staviti da se otopi šećer, na tihoj vatri. Kada postane providan  dodati med
Mešati dok se šećer i med ne sjedine. 
Dodati margarin u šerpu. Promešati da se dobije ujednačena masa.
Dodati čokoladu, kakao i smokve. Promesati da se smesa sjedini.
Skloniti serpu sa vatre i dodati Kornfleks.
Dobro mesati da se sve sjedini i da sav kornfleks bude u čokoladi.

Cornflakes sisarke kolac

Ostaviti da se smesa u šerpi malo ohladi, jer ako budete formirali šišarke sa toplom smesom - sve će se raspadati (probala).
Prohlađenu smesu promešajte s vremena na vreme, kako se čokolada ne bi nataložila na dnu šerpe.
Uzmite cediljku za limun i kašikom u nju sipajte smesu. Dobro natrpajte cediljku i pritisnite da se sabije.
U papirnu korpicu izvrnite smesu iz cediljke.

Ja sam imala dve, jednu veću , jednu manju cediljku i probala sam sa obe. Na slici vidite veličine.
Više mi se dopada izgled šišarki sa manjom cediljkom, jer kolačići izgledaju baš kao šišarke, a sa većom izgledaju kao loptice.

Gotovo!
Stavite u frižider šišarke da se ohlade. Prijatno !
Recept: Kornfleks sisarke


1 komentar:

Thanks for comment...
Enjoy Life!