Pages

Recept: Palačinke


POTREBNO:

2 šoljice brašna
3 šoljice mleka
2 jaja
kašikica čećera
malo soli 
malo sode bikrabone 
rendane kore od limuna
1/4 šoljice kisele vode 
ulje

PRIPREMA:

U mleko umutite: umućena  jaja / sobne temperature/ , brašno, šećer, malo sode bikarbone, malo šećera, malo soli i koricu od limuna. 

Na tiganj prospite malo ulja i oszavite da se dobro ugreje, tako da prelije površinu dna i onda to ulje izbacite u jednu šoljicu, da kasnije time premazujete tiganj. 

Kutlačom od oko 1 dl razlijte smesu po tiganju. 
Pustute da se zapeče. Proverite, zadižući nožem. Trebalo bi da se palačinka odvaja  od tiganja, kada ga protresete. Zatim  okrenite palačinku da se kratko zapeče sa druge strane. 

Od ove količine, možete napraviti 15 palačinki.

Uživajte u svima omiljenoj poslastici!




Tiganj nakon svake palačinke premazite uljem. Ja to radim sa onim percetom. Zamočim ga u ulje i premazem tiganj - ostane samo nekoliko vidljivih kapljica ulja.

Nema komentara:

Objavi komentar

Thanks for comment...
Enjoy Life!