Pages

Recept: Pasulj prebranac


Pasulj prebranac by Mira Vujic
Pasulj prebranac - recept
Pasulj prebranac - recept 
500 gr pasulja tetovca potopiti u mlaku vodu i ostaviti 10-12h da odstoji i nabubri.
Porocedite vodu, sipajte drugu, posolite i obarite pasulj.

Sitno iseckajte ociscenu i opranu zelen (oko 500gr-mesano) i 2 vece glavice crnog luka pa pa izdinstajte u dosta masnoce.

Posudu u kojoj ce te zapeci pasulj (najlepsi ce biti zemljani djuvec) malo namazite uljem, sipajte prvo pasulj, zatim umesajte dinstanu zelen, posolite ako treba, dodajte malo bibera i aleve paprike. Zapecite u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
Ovo POSNO jelo mozete praviti za Badnje vece, a i u svakoj drugoj prilici...
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar

Thanks for comment...
Enjoy Life!