by Mira Vujić
Ovo jednostavno i lagano jelo često se pravi od proleća do jeseni, dok tikvice "nezamatore"
3 kom. tikvica se očiste, izrendaju na krupnije,
posole i
poprskaju sirćetom pa tako ostave da puste sok oko
1 sat.
Na
ulju se proprži sitno iseckana jedna
glavica crnog luka, doda mala varjača
brašna, u to se dodaju ocedjene tikvice.
Odmah se nalije
toplom vodom da ogreznu tikvice, dobro promeša.
Dodati peršunov list sitno sieckan i/ ili mirođiju. Količina po želji i ukusu.
Kuva se na tihoj vatri dok tikvice ne budu meke, dolivajući vodu po potrebi.
Popraviti ukus ako treba - dosoliti.
Služiti sa kiselim mlekom.
PRIJATNO
Odlična jednostavna čorbica ili ćušpajz, u zavisnosti od gustine, pozdrav
OdgovoriIzbrišiHvala Tina. Veliki pozdrav za tebe i prijatan vikend :)
Izbriši