by Mira Vujić
Očistite, operite iseckajte 1/2 kilograma mlade boranije (ili kupite zamrznutu),
stavite u šerpu za kuvanje, iseckanu šargarepu i peršun ili
dodajte mlevenu zelen (po mom receptu za spravljanje mlevene zeleni za zimu ),
isecenu glacicu crnog luka,
jednu kašiku masti i vode da ogrezne.
Poklopite.
Kuvajte na srednjoj temperaturi.
Boranija će se brzo skuvati.
Pripremite jos brašno za "posipanje", mirođiju (pripremljenu po mom receptu), peršunov list, alevu papriku i beli luk.
U nedostatku svezeg belog luka koji je ukusniji mozete upotrebiti i u prahu.
Sve ove sastojke dodajte po malo kada je boranija kuvana.
Ako je voda isparila, nalijte jos malo i neka se krčka još desetak minuta da se brašno skuva.
Zakiselite sirćetom po ukusu.
To bi bio ĆUSPAJZ.
Da bi ste napravili čorbu uradite isto kao za ĆUSPAJZ, samo dodajte na kraju više vode, začinite jajetom (umutite penasto jedno jaje pa dodajte vreloj boraniji).
TRIK: Ako jaje dodate vreloj boraniji dobićete izgled rezanaca, jer će se belance tako skuvati, ako odvojite jedan deo corbe, prohladite i u to umutite jaje pa dodate vreloj čorbi, čorba ce biti jednako zuta!
Pogledajte i
Nema komentara:
Objavi komentar
Thanks for comment...
Enjoy Life!