Gotove pohovane tikvice |
Sastojci
• solja je od 250ml
• 2 solje brasna
• 1 prasak za pecivo
• 2 solje izrendanih tikvica (da je solja dobro natrpana)
• 1 i po soljakuvanog kukuruza (zrna)
• 2 jaja
• 1 solja mleka
• 1/4 solje istopljenog putera
• 1 solja rendanog tvrdog zutog sira
• kasicica secera
• pola kasicice kima u prahu
• kasicica soli
• malo biber [ja nisam stavljala]
• ulje za przenje
Pripremljena smesa |
Priprema
U jednoj posudi staviti brasno i pomesati ga sa praskom za pecivo, kimom, secerom, soli i biberom.
U drugoj posudi izmutiti jaja, pa im dodati mleko i istopljen puter.
Tu smesu uliti u brasno.
Promesati, pa umesati rendane tikvice, kuvani kukuruz i rendani sir.
Jos jednom dobro promesati.
Ulje zagrejati u tiganju.
Uzimati po supenu kasiku smese od tikvica i kukuruza i spustati na vrelo ulje i prziti sa obe strane dok ne porumeni.
Kad su przene vaditi ih stavljati na salvete kako bi se upio visak masnoce.
Super idu uz tzaziki.
Mogu se isto stavljati u sendvice sa majonezom i zelenom salatom.
Recept sam preuzela sa Coolinarka.com i nista nisam menjala osim sto nisam dodavala biber.
Link ka receptu "Frite od kukuruza i tikvica": http://www.coolinarika.com/recept/frite-od-kukuruza-i-tikvica/
Nema komentara:
Objavi komentar
Thanks for comment...
Enjoy Life!