Pages

Recept : Pohovani Riblji Fileti


POTREBNO za 1 kg fileta:
- 3 jaja
 - Brasno /  pola solje za caj [ako nestane vi dodajte]
 - Prezle  / pola solje za caj [ako nestane vi dodajte]
 - Susam /  [ po zelji, ako volite] ]
 - Origano
 - So, Vegeta 
 - Ulje
PRIPREMA:
1. Filete posuti vegetom i solju.
2. Jaja razmutiti u tanjiru. [ To je tanjir gore - desno na slici]
Zelela da isprobam i sa Origanom  i dodala ga u jaja - tanjir gore-levo na slici ] . 
Pa da odlucimo sta nam se svidja vise.

3. Izmesati brasno i prezle i susam u drugom tanjiru.


4. Filete umakati u brasnoi prezle[ koji su pomesani u istom tanjiru dole na slici ], pa u jeje.

5. Ugrejati ulje u tiganju i prziti filete  dok ne porumene.
Ako zelite da budu hrskavi, nemojte tiganj prekrivati poklopcem.
6. Pecene filete ostavite da se ocede na kuhinjskom papiru od viska masti.

Vrlo jednostavno i ukusno. Moze se sluziti uz Krompir Salatu [ recept] 
PRIJATNO!

 Interesantan mi je i ovaj recept i zelim da link sacuvam ovde: 

Panirani riblji fileti iz pecnice - sa Corn Flakes pahuljicama.
Riba spremljena na ovaj nacin je predivnog okusa,socna iznutra,hrskava izvana!





Nema komentara:

Objavi komentar

Thanks for comment...
Enjoy Life!