PITA HLEBARA ZA TANJU
"Evo obecala sam Tanji recept za pitu koja se u nasoj kuci najcesce pravi kad nestane plate :). Dosao je i taj dan :)"
Bojana Vagner
"Hvala za recept Bojana.
Ukusna, hrskava poslastica za ove hladne zimske dane.
Brzo je pripremim i jos brze je pojedemo."
Tatjana
Recept:
Za okrugli pleh od 30cm iseckala sam oko 250g starog hleba.
Moja deca vole tanju i hrskaviju pitu, moglo je i vise hleba, onda unutrasnjost pite bude socnija, ali onda treba i da se poveca kolicina preliva.
Obicno je pravim u mnogo vecem plehu. Ako pravim u posudi u kojoj ranije nisam pravila, naseckanim hlebom je punim do zeljene kolicine, a onda po osecaju prilagodjavam kolicnu preliva.
Preliv:
za ovu kolicinu hleba umutila sam
5 jaja, 1 pavlaku,
1 casu jogurta,
1/2 case mleka,
3/4 case hladno cedjenog suncokretovog ulja,
so.
Prelila sam otprilike 3/4 mase u vanglu sa hlebom, a onda sve to prerucila u pleh, pa prelila ostatkom.
To radim kad hleb nije dovoljno star, to jest tvrd, pa bi ga muljanje rukama izgnjecalo. Inace, mozete i hleb odmah u pleh, preliv na njega, pa blago rukama izmesajte da se sve ravnomerno rasporedi.
Posuti susamom i suncokretom, ili dajte mashti na volju.
Pecite na 220 stepeni oko 40 minuta ili do zeljene boje.
Ako pravite deblju varijantu, smanjite malo temperaturu.
"Evo obecala sam Tanji recept za pitu koja se u nasoj kuci najcesce pravi kad nestane plate :). Dosao je i taj dan :)"
Bojana Vagner
"Hvala za recept Bojana.
Ukusna, hrskava poslastica za ove hladne zimske dane.
Brzo je pripremim i jos brze je pojedemo."
Tatjana
Pita hlebara. Photo: Bojana Vagner |
Recept:
Za okrugli pleh od 30cm iseckala sam oko 250g starog hleba.
Iseckala sam oko 250g starog hleba. Photo: Bojana Vagner |
Obicno je pravim u mnogo vecem plehu. Ako pravim u posudi u kojoj ranije nisam pravila, naseckanim hlebom je punim do zeljene kolicine, a onda po osecaju prilagodjavam kolicnu preliva.
Preliv za pitu od hleba. Photo: Bojana Vagner |
za ovu kolicinu hleba umutila sam
5 jaja, 1 pavlaku,
1 casu jogurta,
1/2 case mleka,
3/4 case hladno cedjenog suncokretovog ulja,
so.
Prelila sam otprilike 3/4 mase u vanglu sa hlebom, a onda sve to prerucila u pleh, pa prelila ostatkom.
To radim kad hleb nije dovoljno star, to jest tvrd, pa bi ga muljanje rukama izgnjecalo. Inace, mozete i hleb odmah u pleh, preliv na njega, pa blago rukama izmesajte da se sve ravnomerno rasporedi.
Photo: Bojana Vagner |
Posuti susamom i suncokretom, ili dajte mashti na volju.
Pecite na 220 stepeni oko 40 minuta ili do zeljene boje.
Ako pravite deblju varijantu, smanjite malo temperaturu.
No comments:
Post a Comment
Thanks for comment...
Enjoy Life!