Recept: DINSTANI SVINJSKI VRAT


by Mira Vujic
Dinstani suvi svinjski vrat. Photo: Mira Vujic

DINSTANI SVINJSKI VRAT (glavno jelo za nedeljni rucak)


Za ovo gurmansko jelo potrebno vam je:
- 1 kgr svinjskog vrata
- 1 kgr krompira
- 3 vece glavice crnog luka
- ulja
- soli po potrebi
- voda

PRIPREMA:
Pekac ili posudu u kojoj ce te dinstati vrat, ali da ima poklopac, namazite dno uljem i poredjajte snicle svinjskog vrata. Posolite po ukusu.

Crni luk oljustite, operite i isecite na kolutove te poredjajte po sniclama. Krompir takodje ocistite, operite i iseckajte na kockice pa poredjajte izmedju snicli. Nalijte vodom da "ogrezne", posolite krompir, poklopite.

Rernu ste trebali vec da zagrejete na 300 stepeni, pa kada stavite poklopljene snicle svinjskog vrata da se peku-krckaju, smanjite na 200 stepeni. Kada se vrat izdinsta (posle oko jednog sata) otklopite i zapecite jelo!

Sluzite vruce uz sezonsku salatu! PRIJATNO :-)

Nema komentara:

Objavi komentar

Thanks for comment...
Enjoy Life!