![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjFfqlY_oq6EVUJqzhlcN8tnmEo4xu4eHSeQgKLxVMk4KlZydS96DSm9JffgtlEuEm7qe0k3NbySmqmmQ2LbmCkjmAxFXYo8SuZTnpO7b3Iv2dM6CuzyyFzF0ZXK7cZt1uYLZ7OE1_iNJrs/s1600/rolovana+junetina+potrebno.jpg)
SAVET za mlade domacice: sniclu stavite u kesu, izlupajte, pazljivo izvadite, tako sve redom snicle izlupajte na isti nacin, daska i tucak ce vam ostati cisti, radna povrsina nece biti isprskana a kesu ce te baciti:-)
Pripremite so i biber za posipanje snicli, sir, sargarepu (ili bilo koje drugo sezonsko povrce: reznjevi sveze ili pecene paprike, kiseli krastavcic...) slaninu (ili salamu, suvi vrat...)
PRIPREMA:
Povrce ocistiti, oprati iseci na reznjeve.
Slaninu takodje iseci na tanke reznjeve kao i sir.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhqj5o_TDA1CkWA-DipSe_9brz15ffCAuQf-rPTWo_n6fQ6DqulVU4UobGlmoJNIpjDLK1dyHCmPY_xc6ZbLrIgWm60M0jMPDqcDloJs5cecueslMOrW23DVejkpIGTd93C_vuw6jdRoPEt/s1600/rolovana+jinetina+recept.jpg)
Junecu sniclu stavite na dasku, posolite, pobiberite, u jednom delu stavite sir, prekrijte slaninom, na to stavite rezanj sargarepe, pazljivo urolajte i pricvrstite cackalicom.
Posebno pripremite jednu glavicu crnog luka, veci cen belog luka, list lorbera, srednji krompir, pa sve ocistite, iseckajte a lovor iskidajte.
U serpu sipajte ulja pa poredjajte rolovane snicle, od gore prekrijte seckanim povrcem, lorber stavite izmedju snicli i sve prelijte jednim decilitrom kuvanog paradajza.
Na kraju jos malo pobiberite i posolite i na tihoj vatri krckajte u sopstvenom soku poklopljeno.
Povremeno snicle okrecite da bi se izdinstale sa svih strana i po potrebi dolijte vodu da povrce ne zagori (prilikom okretanja snicli, povrce ce spasti na dno serpe).
Uz ovo jelo koje se brzo priprema a i veoma je ukusno mozete sluziti bareni krompir iseckan na kockice!
(Pre sluzenja izvadite cackalice) PRIJATNO i javite ako ste pravili kako vam se svidja?
No comments:
Post a Comment
Thanks for comment...
Enjoy Life!