Pages

Recept: Rolovana junetina


Kupiti lepe junece snicle.

SAVET za mlade domacice: sniclu stavite u kesu, izlupajte, pazljivo izvadite, tako sve redom snicle izlupajte na isti nacin, daska i tucak ce vam ostati cisti, radna povrsina nece biti isprskana a kesu ce te baciti:-)

Pripremite so i biber za posipanje snicli, sir, sargarepu (ili bilo koje drugo sezonsko povrce: reznjevi sveze ili pecene paprike, kiseli krastavcic...) slaninu (ili salamu, suvi vrat...)

PRIPREMA: 

Povrce ocistiti, oprati iseci na reznjeve.

Slaninu takodje iseci na tanke reznjeve kao i sir.

Junecu sniclu stavite na dasku, posolite, pobiberite, u jednom delu stavite sir, prekrijte slaninom, na to stavite rezanj sargarepe, pazljivo urolajte i pricvrstite cackalicom.


Posebno pripremite jednu glavicu crnog luka, veci cen belog luka, list lorbera, srednji krompir, pa sve ocistite, iseckajte a lovor iskidajte.

U serpu sipajte ulja pa poredjajte rolovane snicle, od gore prekrijte seckanim povrcem, lorber stavite izmedju snicli i sve prelijte jednim decilitrom kuvanog paradajza.

Na kraju jos malo pobiberite i posolite i na tihoj vatri krckajte u sopstvenom soku poklopljeno

Povremeno snicle okrecite da bi se izdinstale sa svih strana i po potrebi dolijte vodu da povrce ne zagori (prilikom okretanja snicli, povrce ce spasti na dno serpe).

Uz ovo jelo koje se brzo priprema a i veoma je ukusno mozete sluziti bareni krompir iseckan na kockice! 

(Pre sluzenja izvadite cackalice) PRIJATNO i javite ako ste pravili kako vam se svidja?

Nema komentara:

Objavi komentar

Thanks for comment...
Enjoy Life!