Pages

Recept: Bečka - pohovana šnicla

by Mira Vujić
Ovaj recept budi sećanja na porodične nedeljne ručkove, bučne i razdragane.. nekada davno , uz domacu pileću supicu, kormpir pire i crveni sos i obavezan Politikin zabavnik na stolu naslonjen na hleb ... kod Baba Stanimirke.. eh ..

Tatjana
Ako me pitate za potrebne količine, e pa to baš i ne znam! Važniji je nacin pripreme, sve ostalo je po želji .

SAVET: sniclu stavite u kesu i istucite (rastanjite) s obe strane. Daska i tučak će vam ostati čisti, a meso neće prskati unaokolo  

Jedna kesa će vam posluziti za vise šnicli!
Šnicle poprskajte solju i mlevenim biberom pa ostavite da malo odstoje.

Ja sam ih ostavila potpljene u mleku 2 sata  - toliko sam imala vremena - Tatjana

Za pohovanje pripremite dobro ulupano jaje malo posoljeno, brasno i prezle.


Zatim lepo umočite brasno pa u jaja,  pa  u prezle,  i [mozete opet u jaja] naravno sa obe strane.
Dakle brasno - jaja - prezle -jaja (uglavnom se zbunjujem kod redosleda - Tatjana)

Pecite u dosta ulja u tiganju prevrćući viljuškom više puta da se lepo ispeče i poh i meso pazeći da ne izgori!!! 

Vruću Bečku šniclu servirajte uz prilog i salatu pazeći "šta se slaze" da ne pretovarite želudac!

PRIJATNO I UZIVAJTE







Nema komentara:

Objavi komentar

Thanks for comment...
Enjoy Life!