Pages

Recept: Posni kolač - Zebra


by Mira Vujić

Šoljica na fotografiji je mera za potrebne sastojke za ovaj kolac koji se pravi danas, a obavezno jede sutradan!!!


Potrebno:
3 soljice ulja
(ja sam stavila dve soljice)
4 soljice vode
5 soljica secera
20 kasika ostrog brasna
1 kesica praska za pecivo


Okruglu posudu za pečenje namažite margarinom i pospite brasnom.
Sve sastojke lepo sjedinite, podelite, pa u jedan deo dodajte 2 kasike kakaa.

Na sredini šerpe ređati kašikom naizmenično belu pa od gore braon smesu, smesa će se ravnomerno razlivati, i tako dok sve ne potrošite.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180C oko 40 minuta. Proverite čačkalicom da li je kolač pečen!

Gotov kolač služite sutradan i biće vam LEPSI nego ovaj na fotografiji 

(po želji mozete u smesu dodati malo cimeta ili limuntusa ako volite)

PRIJATNO !!!

Nema komentara:

Objavi komentar

Thanks for comment...
Enjoy Life!