Pages

Recept: Pita sa višnjama


PITA SA VISNJAMA by Mira Vujic

Za ovaj kolac ne znam tacne mere
pripremite: 
teglu od 2l ociscenih (iscepanih) visanja pripremljenih za zimu,
ulje za mazanje pleha i posipanje kora (oko 1,5 dcl),
oko 200 grama Kristal secera,
oko 200 grama griza,
500 grama tankih kora i
sitan secer (prah) za posipanje gotovih kolaca.


Priprema:

Posudu namazite uljem dno i zidove, stavite tri kore, poprskajte uljem, poredjajte ocedjene visnje, pospite secerom (ako su visnje slatke kao sto ih ja pripremam za zimu budite obazrivi sa secerom), pospite jos grizom da upije sok od visanja. Tako ponavljajte postupak dok imate visanja i kora. Povremeno pritiskajte ravnomerno kore u plehu da se lepo sjedine.

Prve dve-tri kore namestite vislje oko zidova da sok od visanja prilikom pecenja ne izcuri, a poslednja kora treba da bude lepa, cela, da se sluze lepi kolaci. Od gore koru poprskajte samo uljem.


Pecite pitu na 200 stepeni oko 30 minuta. Kada je pita gotova, izvadite iz rerne, pokrijte celofanom i kuhinjskom krpom, ostavite da se ohladi. Pitu secite na kocke i pre sluzenja pospite sitnim secerom (nemojte ranije da ne bi prah secer "spao" sa kolaca!)

PRIJATNO I UZIVAJTE

Nema komentara:

Objavi komentar

Thanks for comment...
Enjoy Life!