Pages

Recept: After eight sa makom ili Zelena torta sa makom

Dragi prijatelji, Ladies Community, je neizmerno zahvalna što ste uzeli učešća u nagradnoj igri  SLANICE  & SLATKICE.  Sledeće godine u proleće se vidimo u novoj nagradnoj igri.  Do tada želimo da uživamo zajedno u svemu sto život čini lepim.
U znak zahvalnosti SVI UČESNICI !!!! će dobiti po jedan sapun 
DARUJU :::: PETRA domaći sapun :::: Soap Making Adventure  
Recept: After eight sa makom ili Zelena torta sa makom
After eight sa makom ili Zelena torta sa makom by MARINA IGNJATOVIC koja ima i svoj blog HRANA LJUBAVI 

SASTOJCI:
Bela kora:

3 belanca
3 kašike šećera
3 kašike brašna
2 kašike ulja

Dve crne kore od po :

3 belanca
3 kašike šećera
5 kašike nemlevenog maka
2 kašike brašna

Krem : 

0,5 l mleka
1 puding od vanile
6 žumanca
7 kašika šećera
200 g margarina
ekstrakt od mentola par kapi

Dekoracija : 

100 gr šlaga
1,5 dl mleka

Torta sa makom
POSTUPAK: 

Odvojiti belanca od žumanca, dodati šećer i mutiti da se dobije čvrst sneg, dodati brašno i ulje, promešati i sipati u okrugli kalup, prečnika 24 cm, obložen papirom za pečenje.

Rernu zagrejati na 150 stepeni i peći koru dok ne porumeni.

Odvojiti belanca od žumanca , dodati šećer i mutiti da se dobije čvrst sneg , dodati brašno i mak , promešati i sipati u okrugli kalup , prečnika 24 cm , obložen papirom za pečenje.

Rernu zagrejati na 150 stepeni i peći koru dok ne porumeni.
Postupak ponoviti još jednom da se dobiju dve crne kore.

Umutiti žumanca sa pudingom. U mleko staviti šećer pa kuvati.
Kada mleko počne da ključa sipati rastvorena žumanca sa pudingom i skuvati gust krem.
Skloniti sa šporeta i ohladiti. Kad se ohladi dodati umućeni margarin i i ekstrakt od mentola.

Slaganje: Mak kora – fil – bela kora – fil – mak kora – tanak sloj fila - šlag




Nema komentara:

Objavi komentar

Thanks for comment...
Enjoy Life!