Pages

Grčka kuhinja: Papričice punjene fetom u maslinovom ulju

Ne propustite fantastične recepte iz Dijanine kuhinje 

POTREBNO


1 litra vode hladne
50 ml esencije
50 gr šećera
50 gr soli za punjenje papričica
500gr feta sira
2 kašika himalajske soli
1 kašičica belog mlevenog bibera
1 kašičica crnog mlevenog bibera
300 gr belog grozdja
5 gr crnog bibera u zrno
5 gr belog bibera u zrnu
400 ml LOLA hladno ceđenog maslinovog ulja 
1 kašika belog luka u prahu
800 gr ljutih paprika raznih boja

Recept: Bolonjeze špageti i sos

recept bolonjeze
Bolonjeza idu savršeno sa LOLA crnim maslinama sa Krita



POTREBNO:
500 gr mlevenog mesa
2 veće glavice luka
Češanj dva belog luka
Biber 1/3 kašikice
Origano kašikica
Bosiljak kašikica
Ruzmarin (ako imate grancica) ili sušeni kašikica
Morska krupna so (po ukusu)
Vegeta (ja dodajem domaću) kašikica