Pages
▼
Recept: Damen kapric
U zimske večeri ništa nije tako poetično, kao kada se unuci okupe kod bake i deke.
Dok napolju duva i hladno je, unuci su u toplom domu.
Razne se čarolije tada dešavaju i deca ih pamte kroz ceo život..
Ponekad se slažu kockice, dok sedimo na podu.
Drugi put, je ceo sto išaran bojicama, jer se prave čestitke za praznike, a ponekad se i peku kolači.
Unuka Sonja voli da pomaže i da pravi svakakve djakonije i često pomaže baka Miri u pripremi kolača.
Ovoga puta u pitanju je Damen kapric.
Brz, jednostavan, a ukusan, deca ga obožavaju.
Vaša baka Mira i Mirine zanimacije - posetite nas na facebook-u
Dok napolju duva i hladno je, unuci su u toplom domu.
Razne se čarolije tada dešavaju i deca ih pamte kroz ceo život..
Ponekad se slažu kockice, dok sedimo na podu.
Drugi put, je ceo sto išaran bojicama, jer se prave čestitke za praznike, a ponekad se i peku kolači.
Unuka Sonja voli da pomaže i da pravi svakakve djakonije i često pomaže baka Miri u pripremi kolača.
Ovoga puta u pitanju je Damen kapric.
Brz, jednostavan, a ukusan, deca ga obožavaju.
Vaša baka Mira i Mirine zanimacije - posetite nas na facebook-u
Sonja priprema DAMEN KAPRIC |
Grcka kuhinja: Supa od leblebija (Revitija)
Supa od leblebija, ili kako se na grčkom jeziku kaže Ρεβύθια σούπα - Revithia supa, se često nalazi na stolu grčkih porodica. Hraljiva, topla, ukusna supa od leblebija idealna je za hladne zimske dane.
Kao većina grčkih jela i ovo je veoma jednostavno za priprememanje, uz dosta maslinovog ulja, limuna i začina.
SUPA /ČORBA OD LEBLEBIJA
Supa od leblebija |
Recept: Pitice sa sirom by Dijanina kuhinja
Moja draga prijateljica Dijana ima pregršt izuzetnih recepata koje vredi imati u svom kuvaru.
Od jednostavnih do onih za koje je potrebna izuzetna veština, možete birati koje bi ste jelo ili poslasticu danas pripremili.
Od jednostavnih do onih za koje je potrebna izuzetna veština, možete birati koje bi ste jelo ili poslasticu danas pripremili.
Zavirite u DIJANINU KUHINJU i obradujte ukućane, goste i sebe pravim poslasticama.
Hvala DIJANI na tome što nesebično svoje znanje i iskustvo, i optimizam deli sa nama.