2 šoljice brašna
3 šoljice mleka
2 jaja
kašikica čećera
malo soli
malo sode bikrabone
rendane kore od limuna
1/4 šoljice kisele vode
3 šoljice mleka
2 jaja
kašikica čećera
malo soli
malo sode bikrabone
rendane kore od limuna
1/4 šoljice kisele vode
ulje
PRIPREMA:
U mleko umutite: umućena jaja / sobne temperature/ , brašno, šećer, malo sode bikarbone, malo šećera, malo soli i koricu od limuna.
Na tiganj prospite malo ulja i oszavite da se dobro ugreje, tako da prelije površinu dna i onda to ulje izbacite u jednu šoljicu, da kasnije time premazujete tiganj.
Kutlačom od oko 1 dl razlijte smesu po tiganju.
Pustute da se zapeče. Proverite, zadižući nožem. Trebalo bi da se palačinka odvaja od tiganja, kada ga protresete. Zatim okrenite palačinku da se kratko zapeče sa druge strane.
Od ove količine, možete napraviti 15 palačinki.
Uživajte u svima omiljenoj poslastici!
Na tiganj prospite malo ulja i oszavite da se dobro ugreje, tako da prelije površinu dna i onda to ulje izbacite u jednu šoljicu, da kasnije time premazujete tiganj.
Kutlačom od oko 1 dl razlijte smesu po tiganju.
Pustute da se zapeče. Proverite, zadižući nožem. Trebalo bi da se palačinka odvaja od tiganja, kada ga protresete. Zatim okrenite palačinku da se kratko zapeče sa druge strane.
Od ove količine, možete napraviti 15 palačinki.
Uživajte u svima omiljenoj poslastici!
Tiganj nakon svake palačinke premazite uljem. Ja to radim sa onim percetom. Zamočim ga u ulje i premazem tiganj - ostane samo nekoliko vidljivih kapljica ulja.
Nema komentara:
Objavi komentar
Thanks for comment...
Enjoy Life!