POTREBNO:
500 gr. tankih kora za pitu
500 gr sira (masnog)
2 kašike kajmaka (koselog mleka, pavlake)
1 kašičica soli
1,5 dl. mineralne vode
1,5 dl ulja
1 kapšikica praška za pecivo
1 + 4 jaja
PRIPREMA:
Premazati pleh margarinom. Naliti hladnom vodom i ostaviti 5 minuta. Izbaciti vodu iz pleha.
Uključiti rernu na 220 stepeni.
Razdvojiti 4 jaja - žumanca od belanaca. Umutiti dobro mikserom belance u koje ste dodadli so.
Umutiti sir u dubljoj posudi i umešati u njega: žumanca, kajmak, prašak za pecivo.
Dodati ulje i mineralnu vodu, a zatim umešati belanca.
Na dno pleha, položiti dve kore, tako da obložite bočne strane, atko da kore vise preko ivica pleha.
Poprskati vodom.
Jednu celu koru ostaviti sa sttrane, za poklopac.
Ostale kore, jednu po jednu, umačite u nadev, tako da ne budu prenatopljene i ređati ih u pleh, tako da ne budu previše stisnute.
Kada ste potrošili sve kore, a ako vam je ostalo nadeva, prelijte ga preko naslaganih kora u plehu.
Preklopite kore koje vise sa oboda pleha i na kraju poklopite onom odvojenom celom korom.
Tu yadnju koru, izbušite viljuškom i sve zalijte jajetom, ukoje ste umutili s malo mineralne vode i ulja.
Pecite oko 40 minuta. Kada se zarumeni kora, izvadite Gibanicu iz rerne. Poklopite da malo odstoji i isecite.
Uživajte u svakom zalogaju !
Nema komentara:
Objavi komentar
Thanks for comment...
Enjoy Life!