By Mira Vujic
Kupiti lepe junece snicle.
1. SAVET za mlade domacice: sniclu stavite u kesu, izlupajte, pazljivo izvadite, tako sve redom snicle izlupajte na isti nacin, daska i tucak ce vam ostati cisti, radna povrsina nece biti isprskana a kesu ce te baciti :-)
2. Pripremite so i biber za posipanje snicli, sir, sargarepu (ili bilo koje drugo sezonsko povrce: reznjevi sveze ili pecene paprike, kiseli krastavcic...)
slaninu (ili salamu, suvi vrat...)
3. Povrce ocistiti, oprati iseci na reznjeve.
Slaninu takodje iseci na tanke reznjeve kao i sir.
Junecu sniclu stavite na dasku, posolite, pobiberite, u jednom delu stavite sir, prekrijte slaninom, na to stavite rezanj sargarepe, pazljivo urolajte i pricvrstite cackalicom.
4. Posebno pripremite jednu glavicu crnog luka, veci cen belog luka, list lorbera, srednji krompir, pa sve ocistite, iseckajte a lovor iskidajte.
5. U serpu sipajte ulja pa poredjajte rolovane snicle, od gore prekrijte seckanim povrcem, lorber stavite izmedju snicli i sve prelijte jednim decilitrom kuvanog paradajza.
Na kraju jos malo pobiberite i posolite i na tihoj vatri neka se jelo krcka u sopstvenom soku poklopljeno.
Povremeno snicle okrecite da bi se izdinstale sa svih strana i po potrebi dolijte vodu da povrce ne zagori (prilikom okretanja snicli, povrce ce spasti na dno serpe).
Uz ovo jelo koje se brzo priprema a i veoma je ukusno mozete sluziti bareni krompir iseckan na kockice!
(pre sluzenja izvadite cackalice)
PRIJATNO i javite ako ste pravili kako vam se svidja?
1. Rolovane Junece snicle. Photo: Mira Vujic |
Kupiti lepe junece snicle.
1. SAVET za mlade domacice: sniclu stavite u kesu, izlupajte, pazljivo izvadite, tako sve redom snicle izlupajte na isti nacin, daska i tucak ce vam ostati cisti, radna povrsina nece biti isprskana a kesu ce te baciti :-)
2. Rolovane Junece Snicle, sastojci . Photo: Mira Vujic |
slaninu (ili salamu, suvi vrat...)
3. Rolovane Junece Snicle. postupak. |
3. Povrce ocistiti, oprati iseci na reznjeve.
Slaninu takodje iseci na tanke reznjeve kao i sir.
Junecu sniclu stavite na dasku, posolite, pobiberite, u jednom delu stavite sir, prekrijte slaninom, na to stavite rezanj sargarepe, pazljivo urolajte i pricvrstite cackalicom.
4. Rolovane Junece Snicle, priprema |
5. Zavrsna faza |
Na kraju jos malo pobiberite i posolite i na tihoj vatri neka se jelo krcka u sopstvenom soku poklopljeno.
Povremeno snicle okrecite da bi se izdinstale sa svih strana i po potrebi dolijte vodu da povrce ne zagori (prilikom okretanja snicli, povrce ce spasti na dno serpe).
6. Rolovane Junece Snicle . Photo: Mira Vujic |
Uz ovo jelo koje se brzo priprema a i veoma je ukusno mozete sluziti bareni krompir iseckan na kockice!
(pre sluzenja izvadite cackalice)
PRIJATNO i javite ako ste pravili kako vam se svidja?
Nema komentara:
Objavi komentar
Thanks for comment...
Enjoy Life!