Recept: Đuvec bez krompira
by Mira Vujic
Ovo jelo je veoma jednostavno, mozete ga praviti bilo kada u toku godine!
Pripremite:
500 grama svinjskih rebara (ili bilo koje drugo meso)
500 grama raznog seckanog povrca (paradajz, paprile, grasak, boranija, obavezno crni luk, karfiol, plavi patlidzan, kukuruz...)
so, biber mleveni
ulje...voda
seckan persunov list
Priprema:
Dno posude za pecenja namazite uljem ili mascu, prekrite seckanim crnim lukom, od gore slozite meso, prekrijte 1 soljicom opranog pirinca, od gore stavite seckano povrce, poprskajte solju, biberom i persunovim liscem.
Prelijte uljem i nalite vodom da malo povrce pliva (u toku pecenja proverite da li ima dovoljno vode).
Djuvec stavite u rerni zagrejanoj na 250, pa kada provri smanjite na 200 stepeni. Pecite oko 1 sat.
Trebalo bi da je kuvano (ili probajte, pa dopecite ako je potrebno).
PRIJATNO UZ MIRIN RECEPT
Tanjin recept - Djuvec sa krompirom je ovde
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar
Thanks for comment...
Enjoy Life!