by Mira Vijuć
Za ovaj ukusan kolac potrebno vam je:
750 grama tankih kora
ZA FIL pripremite:
300 grama mlevenog maka
100 grama suvog grozdja
250 grama kristal secera
ZA PRELIV pripremite:
3/4 l vode
1/4 l secera
sok od pola limuna
Suvo grožđe iseckajte ako je krupnije pa pomešajte sa mlevenim makom i šeđerom.
Pleh za baklavu u kojoj ce se peci, a i kasnije stajati dok se ne pojede namazite uljem, na dno stavite tri kore lepo ravno i poprskajte malo ulja.
Kašikom ravnomerno pospite fripremljen fil.
Ponovo stavite dve kore i pospite filom, pa sve tako dok ne utrošite kore i fil.
Gornja kora treba da je lepa cela. Poprskajte koru uljem i isecite kao sto je na fotografiji!
Pecite u rerni 30 minuta na 200 stepeni.
U medjuvremenu napravite preliv koji ce te na tihoj vatri kuvati 30 minuta.
Ispecenu baklavu prelite vrucim prelivom, pokrijte prvo celofanom a zatim kufinjskom krpom.
Pre sluzenja isecite ponovo baklavu pa parčad servirajte na tanjiriću za kolace!
PRIJATNO I UZIVAJTE
Nema komentara:
Objavi komentar
Thanks for comment...
Enjoy Life!