Pita sa sirom po ovom receptu je baš jednostavna, a ukusna.
Nije Vam potrebno ni mnogo vremena, ni mnogo materijala.
Vrlo zgodna za doručak ili večeru.
Proverite i sami.
Nije Vam potrebno ni mnogo vremena, ni mnogo materijala.
Vrlo zgodna za doručak ili večeru.
Proverite i sami.
1 jaje
400/500 gr sira * ja stavljam fetu
4/5 kašika kisele pavlake (ili i grčkoj jogurta)
POTREBNO za premazivanje:
1 jaje
4 kašike kisele pavlake (u Grčkoj jogurta)
4 kašike ulja
4 kašike jogurta (ariani u Grčkoj)
Po želji susam i krupna so za posipanje.
![]() |
Levo sastojci za premazivanje kora, desno satojci za punjenje |
PRIPREMA:
Sastojke za punjenje (jaje, sir, pavlaka) pomešajte da se sjedine.
Sastojke za premazivanje (jaje, ulje, jogurt, kiselo mleko) pomešajte da se sjedine.
Kore podelite dve po dve.
Presecite ih napola.
![]() |
Sjediniti smese i preseci odvojene dve po dve kore |
One dve slepljene kore (na slici leva polovina), odvojite i jednu premažite smesom za premazivanje i poklopiti onom drugom.
Na jedna kraj naneti smesu za punjenje.
Preklopiti krajeve kora (kod smese) i urolati.
![]() |
Premayati donju koru, staviti drugu koru, staviti punjenje |
Uključite rernu na 200 stepeni.
Položite rolne u pleh (podmazan ili prekriven masnim papirom), premažite ih uljem i sa malo prostale smese za premaz i pospite susamom i/ili krupnom solju.
Pecite na 200 stepeni 20/30 minuta dok rolne sa sirom ne porumene.
PRIJATNO !
Nema komentara:
Objavi komentar
Thanks for comment...
Enjoy Life!