Moja mama je pravila ovako:
Na 2 kašike ulja dodati
dva/tri čena sitno iseckanog belog luka.
Pržiti veoma kratko i dodati zatim
1 kašiku brašna, dodati
1/2 litre kuvanog paradajza i
1 lutru vode pa prokuvati.
U to dodati malo soli, sasvim malo šecera i rezanaca / flekice za supu.
Posle desetak minuta kuvanja, čorba je gotova.
PRIJATNO
Mira Vujic:
Nekada je moja mama umesto rezanaca posirala jaja u corbi (razbije jaje i odmah ga spusti da se tako skuva u corbi). Probajte i ovako je čorba odlična
Super čorbica,ja bih dodala i malo bosiljka,a možda bi dobro došli i krutoni sa bijelim lukom. sve mi se to slaže sa ovom čorbicom...
OdgovoriIzbrišiVanja hvala na kometaru .
OdgovoriIzbrišiBosiljak dodaje neku za mene neodoljivu aromu dodacu ga ...
Tvoj recet za tikvice na ruski načih isprobala ... vrlo ukusno... prvi put sam sada rendala sa korom tikvice.
Hvala na sugestiji.
Zelim ti divan dan!