by Mira Vujic
Ovo je starinski recept, pa su zato i mere malo neuobicajene!
Recept: Musaka od kiselog kupusa |
Pripremite:
- 4 litre svezeg kiselog kupusa pa ga lepo prodinstajte na dosta masnoce dolivajuci vodu da lepo odmekne,
- 2 manje kafene soljice pirinca obarite u slanoj vodi, vodu procedite,
- 300 gr mlevenog mesa prodinstajte sa jednom manjom glavicom crnog luka (sitno iseckano) i na kraju posolite i pobiberite po ukusu
- ja ne dodajem zacin C ili sl. u jelo, pa ni ovde necu dodavati
[Umesto zacina C stavljam "Mlevenu zelen" po receptu iz ovog kuvara]
- za preliv 1 umuceno jaje sa 1/4 l mleka
Priprema:
Ovako izgleda polovina dinstanog kupusa |
Ovako izgleda polovina dinstanog kupusa
U posudu u kojoj ce te praviti musaku na dno stavite polovinu dinstanog kiselog kupusa
- zatim ravnomerno rasporedite polovinu barenog pirindja,
- od gore stavite dinstano meso,
- ponovo dodajte drugu polovinu barenog pirindja,
- od gore lepo rasporedite drugu polovinu dinstanog kupusa
Od gore prelite umucenim jajetom pomesanim s mlekom
Zapecite u rerni oko 45 minuta na temperaturi od 200 stepeni
Sluzite toplo i...
Prijatno.
Nema komentara:
Objavi komentar
Thanks for comment...
Enjoy Life!