Grčka kuhinja: Papričice punjene fetom u maslinovom ulju

Ne propustite fantastične recepte iz Dijanine kuhinje 

POTREBNO


1 litra vode hladne
50 ml esencije
50 gr šećera
50 gr soli za punjenje papričica
500gr feta sira
2 kašika himalajske soli
1 kašičica belog mlevenog bibera
1 kašičica crnog mlevenog bibera
300 gr belog grozdja
5 gr crnog bibera u zrno
5 gr belog bibera u zrnu
400 ml LOLA hladno ceđenog maslinovog ulja 
1 kašika belog luka u prahu
800 gr ljutih paprika raznih boja

PRIPREMA

Prvi dan

Vodu,esenciju,so,šećer staviti u šerpu.
Papričice oprati i očistiti od semena pa ih staviti u šerpu sa vodom i esencijom.
U toj smesi papričice treba da odstoje 24h.
Povremeno ih treba ih povremeno promešati sa drvenom kašikom.

Drugi dan

Pripremiti fil: Feta sir izgnječiti pa dodati, beli mleveni biber i crni mleveni biber, dodati mleveni beli luk sve to fino sjediniti sa fetom.
Posle 24h paprike ocediti od smese u kojoj su bile.
Sa izgnječenim sirom puniti paprike i slagati u teglu.
 Izmedju paprika stavljati belo groždje - po desetak zrna u svaku teglu.
Kad su tegle napunjene sa punjenim paprikama i groždjem u svaku ubaciti po 5-6 zrna crnog bibera u zrnu i po 5-6 zrna belog bibera u zrnu.
Svaku teglu napuniti sa maslinovim uljem .

Čuvati na tamnom i hladnom mestu.

Prijatno Vam žele DIJANA i LOLA!

*Savet : Za punjenje papričica možete koristiti i druge vrste začina po želji i ukusu.

Nema komentara:

Objavi komentar

Thanks for comment...
Enjoy Life!