Pita sa sirom po ovom receptu je baš jednostavna, a ukusna.
Nije Vam potrebno ni mnogo vremena, ni mnogo materijala.
Vrlo zgodna za doručak ili večeru.
Proverite i sami.
Nije Vam potrebno ni mnogo vremena, ni mnogo materijala.
Vrlo zgodna za doručak ili večeru.
Proverite i sami.
1 jaje
400/500 gr sira * ja stavljam fetu
4/5 kašika kisele pavlake (ili i grčkoj jogurta)
POTREBNO za premazivanje:
1 jaje
4 kašike kisele pavlake (u Grčkoj jogurta)
4 kašike ulja
4 kašike jogurta (ariani u Grčkoj)
Po želji susam i krupna so za posipanje.
Levo sastojci za premazivanje kora, desno satojci za punjenje |
PRIPREMA:
Sastojke za punjenje (jaje, sir, pavlaka) pomešajte da se sjedine.
Sastojke za premazivanje (jaje, ulje, jogurt, kiselo mleko) pomešajte da se sjedine.
Kore podelite dve po dve.
Presecite ih napola.
Sjediniti smese i preseci odvojene dve po dve kore |
One dve slepljene kore (na slici leva polovina), odvojite i jednu premažite smesom za premazivanje i poklopiti onom drugom.
Na jedna kraj naneti smesu za punjenje.
Preklopiti krajeve kora (kod smese) i urolati.
Premayati donju koru, staviti drugu koru, staviti punjenje |
Uključite rernu na 200 stepeni.
Položite rolne u pleh (podmazan ili prekriven masnim papirom), premažite ih uljem i sa malo prostale smese za premaz i pospite susamom i/ili krupnom solju.
Pecite na 200 stepeni 20/30 minuta dok rolne sa sirom ne porumene.
PRIJATNO !
Nema komentara:
Objavi komentar
Thanks for comment...
Enjoy Life!