Cufte, grasak i krompir pire |
500 gr mlevenog mesa
2 jaja
100 gr kis. pavlake
1 glavica luka
malo belog luka
1 prasak za pecivo
5 kasika brasna
vegeta, so, bosiljak
PRIPREMA
Izrendajte beli luk, a crni sitno iseckajte [ ja ga iseckam u blenderu].
Izmesajte sve sastojke i ostavite da "odstoje" pola sata.
Sipajte malo vise ulja u tiganj. Kada se ulje zagreje.
Vadite smesu sa dve kasike [ja uzmem jednu vecu kao meru i manju kao pomocnu], stavite u tiganj i przite dok smesa ne dobije braonkastu boju.
Cuftice stavite na papirni ubrus da se ocede.
Ja ih posluzujem sa gustim graskom bez mesa - recept.
Prijatno !
Ovaj odlican recept sam uzela od ciciban sa sajta coolinarka.com
Nema komentara:
Objavi komentar
Thanks for comment...
Enjoy Life!