Sledi serija recepata iz Grkče kuhinje, sa Lola maslinovim uljem, hladno ceđenim.
Naime, rešila sam da ostvarim svoj četvorogodišnji san
i počnem sa distribucijom ekstra devičanskog maslinovog ulja koje dolazi iz naših maslinjaka na Kritu.
Manoli i ja lično nadgledamo ceđenje i točenje i odgovaramo za kvalitet, koji se proverava u laboratoriji.
U polu mraku domaće ponude, želim da na trpezu domaćina Srbije, donesem domaćinski proizvod Krićana.... jer vreme je da počnemo da cenimo sebe i svoje zdravlje kao i hranu koji jedemo.
Proveli smo divno veče u druženju i spravljanju ovog namaza. Hvala Jeleni i Saletu.
SASTOJCI:
- 200g feta sira
- 20-25 listova bosiljka
- veći čen belog luka
- 6 - 7 kašika Lola, hladno ceđenog maslinovog ulja sa Krita
- 15gr pinjola - semenke bora (moze i pržene leblebije)
- nekoliko kašičica vode (nije obavezno)
- morska so
- biber (po ukusu)
PRIPREMA:
Pinjole nekoliko minuta prepržite u suvom tiganju.
Ne stavljajte ulje - jer će pregoreti.
Bosiljak, beli luk, pinjole (ili leblebije), so i 6 kašika supenih hladno ceđenog maslinovog ulja i kašičicu vode (ja nisam stavljala vodu).
U avanu ustiniti bosiljak, morsku so ( secko nije bio baš pogodan za sitno mlevenje)
A zatim ti masu sipati u secka i mešatidok se ne dobije kompaktna smesa.
Dodati izmrvljen sir, još kašiku maslinovog ulja.
Ako namaz nije gladak, možete dodati i malo vode.
Po potrebi posoliti i dodajti biber i preliti po želji maslinovim uljem.
Namaz možete staviti u teglicu, jer se dobije izdašna količina. Držite ga u frižideru.
Izvanredan je sa brusketima i salatom, za doručak ili večeru.
Probajte - stvarno vredi.
Prijatno!
Naime, rešila sam da ostvarim svoj četvorogodišnji san
i počnem sa distribucijom ekstra devičanskog maslinovog ulja koje dolazi iz naših maslinjaka na Kritu.
Manoli i ja lično nadgledamo ceđenje i točenje i odgovaramo za kvalitet, koji se proverava u laboratoriji.
U polu mraku domaće ponude, želim da na trpezu domaćina Srbije, donesem domaćinski proizvod Krićana.... jer vreme je da počnemo da cenimo sebe i svoje zdravlje kao i hranu koji jedemo.
Proveli smo divno veče u druženju i spravljanju ovog namaza. Hvala Jeleni i Saletu.
Namaz od feta sira i bosiljka idealan za sendviče ... njami
SASTOJCI:
- 200g feta sira
- 20-25 listova bosiljka
- veći čen belog luka
- 6 - 7 kašika Lola, hladno ceđenog maslinovog ulja sa Krita
- 15gr pinjola - semenke bora (moze i pržene leblebije)
- nekoliko kašičica vode (nije obavezno)
- morska so
- biber (po ukusu)
PRIPREMA:
Pinjole nekoliko minuta prepržite u suvom tiganju.
Ne stavljajte ulje - jer će pregoreti.
Bosiljak, beli luk, pinjole (ili leblebije), so i 6 kašika supenih hladno ceđenog maslinovog ulja i kašičicu vode (ja nisam stavljala vodu).
U avanu ustiniti bosiljak, morsku so ( secko nije bio baš pogodan za sitno mlevenje)
A zatim ti masu sipati u secka i mešatidok se ne dobije kompaktna smesa.
Dodati izmrvljen sir, još kašiku maslinovog ulja.
Ako namaz nije gladak, možete dodati i malo vode.
Po potrebi posoliti i dodajti biber i preliti po želji maslinovim uljem.
Namaz možete staviti u teglicu, jer se dobije izdašna količina. Držite ga u frižideru.
Izvanredan je sa brusketima i salatom, za doručak ili večeru.
Probajte - stvarno vredi.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar
Thanks for comment...
Enjoy Life!