Recept: Gust grasak bez mesa

Recept: Gust grasak bez mesa
Grasak, cufte i krompir pire

Potrebno:
500 gr graska
1 veca glavica crnog luka
2-3 cena belog luka
1-2 sargarepe
ulje
so (vegeta)
mirodjija
1 kasike brasna
malo vise od pola  kasicica aleve paprike
malo secera

Priprema:
Izrednani beli luk i sitno seckani crni prprzite na malo vise ulja  na srednjoj varti [2 od 3].
Vise ulja da bi grasak kasnije bio gusci.
Promesajte s vremena na vreme.
Nako 5 minuta  dodate kasicicu secera i promesate.
Nakon 5 minuta dodate sargarepu isecenu na kolutove i przite jos 5 minuta.
Recept: Gust grasak bez mesa
 U luk i sargarepu dodajte grasak, promesajte i vrlo kratko ga proprzite.
Recept: Gust grasak bez mesa
 U serpu dodajte i vrele vode, toliko da grasak ogrezne u njoj.
Ako vam se ucini kasnije da je nedovoljno vode, vi dodajte ali po malo da bi grasak bio gust. Evo kolko sam ja nalila vode i bilo je dovoljno.
Recept: Gust grasak bez mesa
Posolite, dodajte vegete i mirodjije i ostavite da se kuva jedno pola sata.

Zatim dodajte zaprsku.
Zaprska:
1. kasike brasna
i malko vise  kasicica aleve parpike
ulje
Brasno proprzite na ulju dok ne pozuti zatim dodajtealevu papriku i jos malo proprzite. Sve vreme mesajteda ne bi zagorelo. Neka kljuca 1 minuta  pa ga skonite sa vatre. 
Sipajte zaprsku u grasak, promesajte , provarite klicinu vode i ostavite da se kuva  jos 20 minuta na tihoj vatri  [1.5 od 3].
Probajte da li je grasak mekan, mozda ce vam trebati i manje od 20 minuta.
Recept: Gust grasak bez mesa

Kada je jelo gotovo, ako zelite da bude jos malo gusce vi viljuskom malo izgnjecite grasak.

Posluzite uz krompir pire i jednostavne cufte od mlevenog mesa -  recept.
Prijatno !

Broj komentara: 8:

  1. Odgovori
    1. Prijatno ti zelim Natasa... Ovo je definitivno moje najomiljenije jelo.
      Hvala na kometaru. Lepi dan ti zelim .

      Izbriši
  2. Upravo sam skuvala! Odlican je! :) :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! Kod mene je svake nedelje na stolu. Jos od detinjstva grasak je za mene omiljeno jelo.
      Prijatno!

      Izbriši
  3. Nigdje ne vidim da se doda Malo paradajz sosa??

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To je zato, sto ne didajem paradajz sos u ovom jelu.
      Vi probajte i dodajte, a probajte i bez sosa, pa pripremajte kako Vam se vise dopadne.
      Hvala na komentaru.
      Lep dan zelim! 🙂

      Izbriši

Thanks for comment...
Enjoy Life!