Grasak, cufte i krompir pire |
Potrebno:
500 gr graska
1 veca glavica crnog luka
2-3 cena belog luka
1-2 sargarepe
ulje
so (vegeta)
mirodjija
1 kasike brasna
malo vise od pola kasicica aleve paprike
malo secera
Priprema:
Izrednani beli luk i sitno seckani crni prprzite na malo vise ulja na srednjoj varti [2 od 3].
Vise ulja da bi grasak kasnije bio gusci.
Promesajte s vremena na vreme.
Nako 5 minuta dodate kasicicu secera i promesate.
Nakon 5 minuta dodate sargarepu isecenu na kolutove i przite jos 5 minuta.
U luk i sargarepu dodajte grasak, promesajte i vrlo kratko ga proprzite.
U serpu dodajte i vrele vode, toliko da grasak ogrezne u njoj.
Ako vam se ucini kasnije da je nedovoljno vode, vi dodajte ali po malo da bi grasak bio gust. Evo kolko sam ja nalila vode i bilo je dovoljno.
Posolite, dodajte vegete i mirodjije i ostavite da se kuva jedno pola sata.
Zatim dodajte zaprsku.
Zaprska:
1. kasike brasna
i malko vise kasicica aleve parpike
ulje
Brasno proprzite na ulju dok ne pozuti zatim dodajtealevu papriku i jos malo proprzite. Sve vreme mesajteda ne bi zagorelo. Neka kljuca 1 minuta pa ga skonite sa vatre.
Sipajte zaprsku u grasak, promesajte , provarite klicinu vode i ostavite da se kuva jos 20 minuta na tihoj vatri [1.5 od 3].
Probajte da li je grasak mekan, mozda ce vam trebati i manje od 20 minuta.
Kada je jelo gotovo, ako zelite da bude jos malo gusce vi viljuskom malo izgnjecite grasak.
Posluzite uz krompir pire i jednostavne cufte od mlevenog mesa - recept.
Prijatno !
Hvala Tanja!
OdgovoriIzbrišiPrijatno ti zelim Natasa... Ovo je definitivno moje najomiljenije jelo.
IzbrišiHvala na kometaru. Lepi dan ti zelim .
Upravo sam skuvala! Odlican je! :) :)
OdgovoriIzbrišiHvala! Kod mene je svake nedelje na stolu. Jos od detinjstva grasak je za mene omiljeno jelo.
IzbrišiPrijatno!
Odličan recept!!!!
OdgovoriIzbrišiHvala Jelena.
IzbrišiPrijatan rucak :)
Nigdje ne vidim da se doda Malo paradajz sosa??
OdgovoriIzbrišiTo je zato, sto ne didajem paradajz sos u ovom jelu.
IzbrišiVi probajte i dodajte, a probajte i bez sosa, pa pripremajte kako Vam se vise dopadne.
Hvala na komentaru.
Lep dan zelim! 🙂