Recept: Krompir sa mesom pecen u rerni

Snicle i krompir

POTREBNO za dvoje:

Krompir - 5 komada srednje velicine
Snicle -  kolicina po zelji
[ evo do sada 05. Novembar. 2012. - probala sam i sa dimljenom slaninom i sa piletinom .. prosto ne znam sta je sladje...mjac mljac mljac]
Vegeta
Origano
Ruzmarin [ ne mora]
Vino belo [1/2 litre ili onoliko koliko je potrebno da senatopi meso]
1 dl vode
malo ulja
Sa piletinom [ vecera 05. Nov. 2012.]

PRIPREMA:
Ostaviti meso u vinu (belom) da odstoji oko sat vremena.
Oljustiti krompir kao za pomfrit.
Posuti,  tako oljusten krompir, vegetom i promesati tako da sve povrsine budu „oblozene“ vegetom.
Izvaditi meso iz vina i malo ga procediti na papirnom ubrusu.
Zatim meso posuti vegetom.
Dodati oko 1 decilitar vode [ sipajte u coskove da ne bi isprali vegetu]
U tepsiju u kojoj cete peci naspite malo ulja. Rasporedite krompir i meso i sve to zacinite origanom.
Dodajte jednu / dve grancice ruzmarina [ako imate].

Sve to prekrijte sa alu-folijom i pecite na 200 stepeni.
Ja sam pekla oko 1 sat [ to zavisi od jacine rerne, pa je najbolje da sami procenite koliko vam je potrebno vremena].
Pri kraju uklonite foliju i pecite dok krompirivi i meso ne dobiu zeljenu boju.

Ja licno volim malo hrskavije, a za to je bilo potrebno jos oko 20 minuta.
[mada sam sigurna da moze i krace biti vreme pecenja, ali cu to videti sledeci put :o)]

Posluzite toplo i uz sezonsku salatu.

Ne zaboravite da poljubite dragog pre i posle jela.
Prijatno!

4 comments:

  1. crno ili belo vino?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belo vino - evo sada cu dodati u receptu. Hvala na pitanju.
      Pozdrav

      Delete
  2. koje ulje maslinovo?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da. Ja ovde na Kritu korstim maslinovo.
      Iskreno nisam probala sa suncokretovim, ali mislim da bi rezultat bio isti.

      Delete

Thanks for comment...
Enjoy Life!