Recept: Pita od hleba "hlebara" by Bojana Vagner

PITA HLEBARA ZA TANJU
"Evo obecala sam Tanji recept za pitu koja se u nasoj kuci najcesce pravi kad nestane plate :). Dosao je i taj dan :)" 
Bojana Vagner

"Hvala za recept Bojana.
Ukusna, hrskava poslastica za ove hladne zimske dane.
Brzo je  pripremim i jos brze je  pojedemo."
Tatjana 
Recept, pita, od hleba, hlebara
Pita hlebara. Photo: Bojana Vagner  

Recept:

Za okrugli pleh od 30cm iseckala sam oko 250g starog hleba.

Iseckala sam oko 250g starog hleba. Photo: Bojana Vagner 
Moja deca vole tanju i hrskaviju pitu, moglo je i vise hleba, onda unutrasnjost pite bude socnija, ali onda treba i da se poveca kolicina preliva.

Obicno je pravim u mnogo vecem plehu. Ako pravim u posudi u kojoj ranije nisam pravila, naseckanim hlebom je punim do zeljene kolicine, a onda po osecaju prilagodjavam kolicnu preliva.

Preliv za pitu od hleba. Photo: Bojana Vagner 
Preliv:
za ovu kolicinu hleba umutila sam
5 jaja, 1 pavlaku, 
1 casu jogurta, 
1/2 case mleka, 
3/4 case hladno cedjenog suncokretovog ulja, 
so. 

Prelila sam otprilike 3/4 mase u vanglu sa hlebom, a onda sve to prerucila u pleh, pa prelila ostatkom.
To radim kad hleb nije dovoljno star, to jest tvrd, pa bi ga muljanje rukama izgnjecalo. Inace, mozete i hleb odmah u pleh, preliv na njega, pa blago rukama izmesajte da se sve ravnomerno rasporedi.

Photo: Bojana Vagner 

Posuti susamom i suncokretom, ili dajte mashti na volju.
Pecite na 220 stepeni oko 40 minuta ili do zeljene boje.
Ako pravite deblju varijantu, smanjite malo temperaturu.

Nema komentara:

Objavi komentar

Thanks for comment...
Enjoy Life!