Recept: Čorba od boranije ( i ćuspajz) bez mesa

Recept: Corba od boranije ( i cuspajz)

by Mira Vujić 
Očistite, operite  iseckajte 1/2 kilograma mlade boranije (ili kupite zamrznutu),
stavite u šerpu za kuvanje, iseckanu šargarepu i peršun ili
dodajte mlevenu zelen (po mom receptu za spravljanje mlevene zeleni za zimu ),
isecenu glacicu crnog luka,
jednu kašiku masti i vode da ogrezne.

Recept: Corba od boranije ( i cuspajz)

Poklopite.
Kuvajte na srednjoj temperaturi.
Boranija će se brzo skuvati.
Recept: Corba od boranije ( i cuspajz)

Pripremite jos brašno za "posipanje", mirođiju (pripremljenu po mom receptu), peršunov list, alevu papriku i beli luk.
U nedostatku svezeg belog luka koji je ukusniji mozete upotrebiti  i u prahu.
Sve ove sastojke dodajte po malo kada je boranija kuvana.

Ako je voda isparila, nalijte jos malo i neka se krčka još desetak minuta da se brašno skuva.
Zakiselite sirćetom po ukusu.
To bi bio ĆUSPAJZ.
Recept: Corba od boranije ( i cuspajz)


Da bi ste napravili čorbu uradite isto kao za ĆUSPAJZ, samo dodajte na kraju više vode, začinite jajetom (umutite penasto jedno jaje pa dodajte vreloj boraniji). 

TRIK: Ako jaje dodate vreloj boraniji dobićete izgled rezanaca, jer će se belance tako skuvati, ako odvojite jedan deo corbe, prohladite i u to umutite jaje pa dodate vreloj čorbi, čorba ce biti jednako zuta!
Recept: Corba od boranije ( i cuspajz)

UZIVAJTE uz Mirin recept

Pogledajte i 

Boranija Corba sa mesom 

No comments:

Post a Comment

Thanks for comment...
Enjoy Life!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...