by Mira Vujic
Uz 500 grama zelenisa potrebno je da pripremite :
250 grama mleka
manju glavicu crnog luka
2-3 cena belog lika (ja koristim u prahu)
1 kasiku brasna
ulja za przenje luka kao i soli po potrebi
Blitvu operete svaki list posebno pod tekucu vodu, iseckajte na rezance.
U dosta provrele vode u kojoj ste dodali malo soli spustite blitvu pa barite desetak minuta. Procedite.
U drugu posudu sipajte malo ulja, dodajte sitno secen crni luk, proprzite ga da dobije staklastu boju pa dodajte blitvu, promesajte.
Dodajte brasno, beli luk, mleko i malo soli.
Kuvajte jos desetak minuta, mesajuci da ne zagori. Dodajte vode ako je potrebno.
Sluzite uz pohovano ili peceno meso.
UZIVAJTE
Pozivamo Vas da posetite FB stranicu Mirine zanimacije
Nema komentara:
Objavi komentar
Thanks for comment...
Enjoy Life!