BARSELONA u sopstvenoj režiji: tehnički podaci /kupovina karata, rezervisanje apartmana/

     

POgled na Barselonu iz parka Guell













Ispričaću vam svoje iskustvo samostalno organizovanog putovanja u Barselonu. 

REZERVISANJE APARTMANA I AVINOSKE KARTE ZA BARSELONU

5 meseci pre planiranog puta, dakle u Maju sam napravila  plan znamenitosti koje želim da posetim prilikom svoje prve posete Barseloni. 

Otišla sam na Google Map i pregledala gde se nalaze znamenitosti.
Napravila sam sopstvenu mapu  /kliknite ako žellite da pogledate / Kada sama pregledala na kojim su razdaljinama, odlučila sma da nađem apartman u kvartu L'EIXAMPLE /  GRACIA je takođe veoma dobar kvart/ zato što mi odatle treba pola sata šetnje do većine mesta koja me zanimaju. 

Ne preporučujem Gotic Quarter / Gotsku četvrt, jer oko La Ramba velike ulice ima kvartova u kojima je prilično nemprijatno i danju  i  noću šetati, čak i meni koja se muvala po bliskositočnim zemljama mnogo meseci/.

Otišla sam na Airbnb i pregledala koji su stanovi u ponudi i upoređivala cene i utiske gostiju. 
Pronašla sam stan kod pijace San Anotnio / Mercat de Sant Antoni / koji je izgledao prostojno, imao pristojnu cenu i odlične ocene i predivan pogled na pijacu. Proverila na Arbnb-u  da li je slobodan u Septembru. 

Cena apartmana / jednosobnog/; 150 EVRA/noćenje  - nisam rezervisala još uvek.  

Barcelona,Mercat de SANT Antoni
Mercat de Sant ANTONI - pijaca na koju gleda apartman
  

Otišla na sajt / tačnije imam aplikaciju instaliranu na telefonu/  za rezervaciju avionskih karata  Kiwi.com kako bi pregledala cene  karata Atina- Beograd za Septembar.  Pregledala po datumima u rasponu od 7 dana i pronašla okvirno datume sa pristupačnim povratnim avionskim kartama.

Zatim sa rezervisala apartman. Dobila potvrdu da je slobodan te sedmice i tih datuma koje želim. Odmah uplatila online preko Airbnb-a. Dobila potvrdu da je novac legao na račun vlasnika apartmana.

Vlsanik se odmah javio porukom na Airbnb i potvrdio da je sve u redu i da ćemo se čuti prve sedmice Spetmebra, pre mog dolaska. To je bio Maj.

Zatim sa rezervisala i uplatila povratnu avionsku kartu. 


Cena povratne jedne karte Atina- Barselona -Atina za Septembar: 260 EVRA

Birala sam let, tako da stignem ujutru u 6 sati, a povratak je bio u poslepodnevnim casovima / u 17h/. Tako sam iskoristila dane maksimalno.

Uplatila i dobila nakon par sati potvrdu da je sve u redu i da su karte izdate. 

Odštampala sam potvrdu Airbnb-a, potvrdu Kiwija i povrde uplata.

Želela sam da uplatim odmah i karte za znametosti, ali se karte mogu kupovati najviše dva meseca ranije. Tako da sam karte kupila u Julu. 

KUPOVINA KARATA ZA ZNAMENITOSTI U BARSELONI

Kupiti karte online nekoliko sedmica pre puta je po meni, odlična ideja. Izbegnu se sve gužve i redovi, a takođe, može se deisti da karata nema kada dođete do biletarnice. 

Tako da sam dobropo gledala koliko mi treba od stana do prve znamenitosti, pa od prve do druge koliko šetnje mi treba  i tako napravila priličo precizan plan razgledanja. 

Sada sam već znala gde odsedam, pa mi je bilo lako da napravim putanju za svaki dan. 

Zašto mi treba putanja i satnica? 

Zato sto se prilikom kupovine karata navodi vreme kada bi ste posetili to mesto
U principu se navodi i koliko možete ostati / otprilike 90 minuta, ili nema ograničenja npr. u parkovima /, ali mene niko nije ograničavao, a ostajala sam i po 4 sata u kućama koje je projektovao Gaudi.

Cene karata možete upoređivati na sjatovima.  Dobro je kupovati direktno na sajtovima lokacija, ali ja sam se odlučila na, ispostavilo se, elegantniju varijantu. 
Karte kupila na sajtu / instalirala aplikaciju na telefonu/  Tiqets.com .





Uz satnicu, imate mapu gde je lokacija za koju ste kupili kartu, adresa, kojim prevozom možete stići do tamo, još neke karakteristične smernice, online podrška i karte koje možete odštampati ili sačuvati u telefonu, a dostupne su i ako ste offline.

Ukupna cena svih ulaznica: 250 EVRA po osobi.

Sve u svemu  Tiqets.com se pokazao kao sjajna aplikacija, tako da je toplo prepuručujem. Sve na jednom mestu i sve dobro organizovano i čitko.
Kada dođete na lokaciju, jednostavno izvadite telefon i pokažete QR ili bar code i prođete bez ikakvog zadržavanja.

Karte za Torre Ballesguard sam kupila direktno na njihovom sajtu Torre Bellesguard Gaudi /u .PDF formatu i odštampala/

Karte za Poble Espanyol - Španski selo na aplikaciji headout.com / nije baš impresivna aplikacija. Nisam imala problema nikakvih, ali Tiqets je znatno boljia i korsnija aplikacija/, a mogu se kupiti i na sajtu dorektno Poble Espanyol Barcelona

Karte ta Casa Vicens direktno na njihovom  sajtu CasaVicens.org / u .pdf formatu i odštampala/

Sve sam karte kupovala online uplatama i nije bilo nikakvih problema. Kada novac legne aplikacija javlja da je rezervacija povrđena. I to je to.

Ako želite da pogledate moj program putovanja onda idemo na drugi post ...

Moj pogledna Casa Batlo Gaudijevo remek delo
Casa Batlo,Antonio Gaudi, Barcelona