Recept: CUSPAJZ (varivo) OD KELJA by Mira Vujic

CUSPAJZ (varivo) OD KELJA
CUSPAJZ (varivo) OD KELJA - recept

Ovaj recept moje mame usavrsila sam kod svekrve dodajuci krompir koji neutralise gorak ukus kelja!

Potrebno:
Pripremite glavicu kelja tesku 1 kilogram ili nesto vise, ali ce jelo biti lepse ako ima i tamnije zelenih listova.
3 veca komada krompira
3 cena bela luka
so, biber, brasno
Cuspajz od kelja: sastojci

Odvojiti listove kelja pa oprati pod mlazom vode.
Kelj iseci na kocke i obariti u slanoj vodi da bude podpuno kuvan.

Kuvani kelj ocedite.
Kuvani kelj 
Kuvani kelj ocedite.
Krompir ocistite, operite, iseckajte na kockice i obarite u slanoj vodi pa procedite.
Sacuvajte vodu u kojoj se kuvao krompir!
Kuvani kelj ocedite.

Beli luk ocistite, operite i sitno iseckajte.
Na ulju proprzite jednu kasiku brasna pazeci da ne porumeni pa dodajte beli luk i kratko proprzite. (to je zaprska!) Sklonite sa ringle pa u zaprsku dodajte kelj i krompir.
Na ulju proprzite jednu kasiku brasna pazeci da ne porumeni pa dodajte beli luk i kratko proprzite
Na ulju proprzite jednu kasiku brasna pazeci da ne porumeni
pa dodajte beli luk i kratko proprzite

Sve sastojke lepo sjedinite i dodajte vodu od krompira (pazite da bude lepe gustine), posolite i pobiberite po ukusu i dinstajte jos 10 minuta pazeci da ne zagori!

 Lepo je posluziti uz przeno meso ili domace kobasice.
NAZDRAVLJE!!!

No comments:

Post a Comment

Thanks for comment...
Enjoy Life!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...