Dragi prijatelji, Ladies Community, je neizmerno zahvalna što ste uzeli učešća u nagradnoj igri SLANICE & SLATKICE. Sledeće godine u proleće se vidimo u novoj nagradnoj igri. Do tada želimo da uživamo zajedno u svemu sto život čini lepim.
U znak zahvalnosti SVI UČESNICI !!!! će dobiti po jedan sapun
DARUJU :::: PETRA domaći sapun :::: Soap Making Adventure
Evo jedne salatice za ove tople dane
by Jelena Radobolja
Sastojci:
- 2 fileta belog mesa
- Manja glavica kupusa
- Punomasni stari ovčiji sir
- Mali čeri paradajz
- Maslinovo ulje
- Puter
- Začini: So, ruzmarin, origano, jabokovo sirće, limun
Za dresing: malteks (jedna kašičica), sok jednog limuna, čili, đumbir, beli biber
Priprema:
Filete belog mesa iseći na kockice i blago posoliti i propržiti na malo putera, tako da porumene.
U posebnoj činiji iseckati kupus (unutrašnji deo od mladih listova) i jako malo posoliti, pa preliti sa polovinom isceđenog limunovog soka i jednom malom kašičicom jabukovog sirćeta, a onda rukom malo prognječiti da bi kupus ispustio i sopstveni sok.
Dodati kupusu čeri paradajz isečen na pola. U drugoj činiji pomešati stari ovčiji sir iseckan na male kockice, sa maslinovim uljem (jedna kašika je dovoljna), origanom i ruzmarinom, tako da se sve kockice sira uvaljaju u ovu smesu ulja i začina.
Sastaviti proprženo belo meso, kupus i sir, sve promešati i vaditi na list zelene salate ili blitve.
Odozgo staviti seckani peršunov list i ribizle, pa sve preliti dresingom.
( Ne preterivati sa dresingom, jer on sladi, poenta je da ga bude u tragovima...)
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar
Thanks for comment...
Enjoy Life!