Dragi prijatelji, Ladies Community, je neizmerno zahvalna što ste uzeli učešća u nagradnoj igri SLANICE & SLATKICE. Sledeće godine u proleće se vidimo u novoj nagradnoj igri. Do tada želimo da uživamo zajedno u svemu sto život čini lepim.
U znak zahvalnosti SVI UČESNICI !!!! će dobiti po jedan sapun
DARUJU :::: PETRA domaći sapun :::: Soap Making Adventure
After eight sa makom ili Zelena torta sa makom by MARINA IGNJATOVIC koja ima i svoj blog HRANA LJUBAVI SASTOJCI:
Bela kora:
3 belanca
3 kašike šećera
3 kašike brašna
2 kašike ulja
Dve crne kore od po :
3 belanca
3 kašike šećera
5 kašike nemlevenog maka
2 kašike brašna
Krem :
0,5 l mleka
1 puding od vanile
6 žumanca
7 kašika šećera
200 g margarina
ekstrakt od mentola par kapi
Dekoracija :
100 gr šlaga
1,5 dl mleka
POSTUPAK:
Odvojiti belanca od žumanca, dodati šećer i mutiti da se dobije čvrst sneg, dodati brašno i ulje, promešati i sipati u okrugli kalup, prečnika 24 cm, obložen papirom za pečenje.
Rernu zagrejati na 150 stepeni i peći koru dok ne porumeni.
Odvojiti belanca od žumanca , dodati šećer i mutiti da se dobije čvrst sneg , dodati brašno i mak , promešati i sipati u okrugli kalup , prečnika 24 cm , obložen papirom za pečenje.
Rernu zagrejati na 150 stepeni i peći koru dok ne porumeni.
Postupak ponoviti još jednom da se dobiju dve crne kore.
Umutiti žumanca sa pudingom. U mleko staviti šećer pa kuvati.
Kada mleko počne da ključa sipati rastvorena žumanca sa pudingom i skuvati gust krem.
Skloniti sa šporeta i ohladiti. Kad se ohladi dodati umućeni margarin i i ekstrakt od mentola.
Slaganje: Mak kora – fil – bela kora – fil – mak kora – tanak sloj fila - šlag
Nema komentara:
Objavi komentar
Thanks for comment...
Enjoy Life!