Slani štapići sa sirom.
Odlično kada treba brzo spremiti neku poslasticu.
Recept sam našla kod apetro na Coolinarika
Potrebno:
Za testo
250 gr belog sira
po želji kačkavalja
250 gr margarina
500 gr brašna
1 prašak za pecivo
2 kašikice ravne soli / ako volite slano/
Za premaz:
1 žumance
3 kašike belanca
1 kašičica pavlake
susam, kim, krupna so
Priprema:
1 - Margarin ostaviti da omelša na sobnoj temperaturi.
2 - U brašno dodati prašak za pecivo i promešati. Dodati kašikicu/dve soli - ko voli slano
3 - Pomešati sir i margarin smesu u brašno, te sve to mesiti dok se ne sjedini.
Testo neće biti glatko, već kao da će se deliti, ali to ne treba da Vas zbunjuje. Kako se bračno više mesi, više će upijati margarina. Zato je preporuka da se mesi malo duže.
4 - Testo ostaviti u frižideru najmanje pola sata.
5 - Testo iz frižidera rukama istanjiti, zatim oklagijom izvući do debljine 1,5/2 cm.
Testo neće biti kao za kiflice ili hleb i ja ga uglavnom pritiscima prstiju rasteglim na tu debljinu.
6 - Pripremiti premaz od žumanca, belanca i pavlake. Premazati celu površinu. Posuti testo susamom/krupnom solju/cimetom i iseći na stanglice dužine 5 ili 6 cm, a širine 1,5/2 cm.
7 - Na pleh postaviti kuhinjski papir i ređati štanglice.
Za premaz:
1 žumance
3 kašike belanca
1 kašičica pavlake
susam, kim, krupna so
Priprema:
1 - Margarin ostaviti da omelša na sobnoj temperaturi.
2 - U brašno dodati prašak za pecivo i promešati. Dodati kašikicu/dve soli - ko voli slano
3 - Pomešati sir i margarin smesu u brašno, te sve to mesiti dok se ne sjedini.
Testo neće biti glatko, već kao da će se deliti, ali to ne treba da Vas zbunjuje. Kako se bračno više mesi, više će upijati margarina. Zato je preporuka da se mesi malo duže.
5 - Testo iz frižidera rukama istanjiti, zatim oklagijom izvući do debljine 1,5/2 cm.
Testo neće biti kao za kiflice ili hleb i ja ga uglavnom pritiscima prstiju rasteglim na tu debljinu.
6 - Pripremiti premaz od žumanca, belanca i pavlake. Premazati celu površinu. Posuti testo susamom/krupnom solju/cimetom i iseći na stanglice dužine 5 ili 6 cm, a širine 1,5/2 cm.
7 - Na pleh postaviti kuhinjski papir i ređati štanglice.
Nikako ih ne ređajte suviše blizu. Probala sam i tako, ali nisu bile dobro ispečene. Potrebno je da ima razmaka između, kako bi se ispekle sa svih strana.
Ugrejati rernu na na 200 stepeni i peći oko 15 minuta. Ne čekajte da budu braonkaste, jer će biti tvrde / mada neko voli baš takve/ Kada se zarumene - spremne su da ih u slast pojedete.
Ugrejati rernu na na 200 stepeni i peći oko 15 minuta. Ne čekajte da budu braonkaste, jer će biti tvrde / mada neko voli baš takve/ Kada se zarumene - spremne su da ih u slast pojedete.
Nema komentara:
Objavi komentar
Thanks for comment...
Enjoy Life!