U zimske večeri ništa nije tako poetično, kao kada se unuci okupe kod bake i deke.
Dok napolju duva i hladno je, unuci su u toplom domu.
Razne se čarolije tada dešavaju i deca ih pamte kroz ceo život..
Ponekad se slažu kockice, dok sedimo na podu.
Drugi put, je ceo sto išaran bojicama, jer se prave čestitke za praznike, a ponekad se i peku kolači.
Unuka Sonja voli da pomaže i da pravi svakakve djakonije i često pomaže baka Miri u pripremi kolača.
Ovoga puta u pitanju je Damen kapric.
Brz, jednostavan, a ukusan, deca ga obožavaju.
Vaša baka Mira i Mirine zanimacije - posetite nas na facebook-u
Fin i lep kolač čiji se recept nalazi negde u sredini moje sveske.
To znači da sam ga relativno davno dobila od moje koleginice Olgice i više puta pravila :-)
UMUTITE:
4 zumanca,
2 belanca,
10 kašika šećera,
struganu koru od limuna
10 kašika ulja
10 kašika mleka
1 prašak za pecivo
10 kašika brašna
PRIPREMA:
Sipajte u podmazan i brašnom posut pleh ili stavite pekpapir.
Pecite na jakoj vatri.
Izvadite iz rerne i odmah premazite džemom od kajsija.
Umutite preostala 2 belanca sa 6 kašika šećera i na prohlađeno testo sa džemom premazite šne. Stavite jos malo u rerno da belance pozuti!
Kada se kolac ohladi secite u stangle i poslužite.
Kada se kolac ohladi pre sečenja premažite belanca jos jednom dzemom i pospite čokoladnim mrvicama tada ce te dobiti Učiteljski kolač .
Dok napolju duva i hladno je, unuci su u toplom domu.
Razne se čarolije tada dešavaju i deca ih pamte kroz ceo život..
Ponekad se slažu kockice, dok sedimo na podu.
Drugi put, je ceo sto išaran bojicama, jer se prave čestitke za praznike, a ponekad se i peku kolači.
Unuka Sonja voli da pomaže i da pravi svakakve djakonije i često pomaže baka Miri u pripremi kolača.
Ovoga puta u pitanju je Damen kapric.
Brz, jednostavan, a ukusan, deca ga obožavaju.
Vaša baka Mira i Mirine zanimacije - posetite nas na facebook-u
Sonja priprema DAMEN KAPRIC |
Fin i lep kolač čiji se recept nalazi negde u sredini moje sveske.
To znači da sam ga relativno davno dobila od moje koleginice Olgice i više puta pravila :-)
UMUTITE:
4 zumanca,
2 belanca,
10 kašika šećera,
struganu koru od limuna
10 kašika ulja
10 kašika mleka
1 prašak za pecivo
10 kašika brašna
PRIPREMA:
Sipajte u podmazan i brašnom posut pleh ili stavite pekpapir.
Pecite na jakoj vatri.
Izvadite iz rerne i odmah premazite džemom od kajsija.
Umutite preostala 2 belanca sa 6 kašika šećera i na prohlađeno testo sa džemom premazite šne. Stavite jos malo u rerno da belance pozuti!
Kada se kolac ohladi secite u stangle i poslužite.
Kada se kolac ohladi pre sečenja premažite belanca jos jednom dzemom i pospite čokoladnim mrvicama tada ce te dobiti Učiteljski kolač .
Uživajte uz Mirin recept i Mirine zanimacije
Nema komentara:
Objavi komentar
Thanks for comment...
Enjoy Life!