DIY: Kako napraviti fotografiju sa belom pozadinom [light box]
Sve društvene mreže dozvoljavaju deljenje fotografija a neke kao Pinterest se i zasnivaju na tom principu. Ako je Vaša priča zanimljiva, ali u postu nema dobre fotografije... najverovatnije ga posetioci neće deliti ili hoće, ali u znatno manjoj meri, nego da post ima dobru fotografiju ...
Rusjki jezik: Vežbe gramatike (online knjiga)
Knjiga koja je meni neverovatno pomogla da savladam gramatiku ruskog jezika. Nema objašnjenja gramatičkih pravila - to je u drugoj knjizi koje nema na Net-u. No, možete naći na sajtovima za učenje koje sam navela u postu Linkovi za učenje ruskog jezika i pomoći će Vam znanje gramatike srpskog jezika.
Uradite sve vežbe - nemojte zabušavati :)
Photo. Learn Russian For Free Facebook stranica |
Ruski jezik: Gramatika sa vežbama (online knjiga)
Gramatika ruskog jezika sa praktičnim vežbama je knjiga na engleskom jeziku. Veoma dobra.
Anketa: Da li ste se ikada napili? Photo: Ruspeach Facebook stranica |
Ruski jezik: Gramatika ruskog jezika (online knjiga)
Knjigu na engleskom jeziku možete sačuvati (download).
Na kraju knjige se nalaze veoma korisne tablice gramatike.
Ovu knjigu sam čitala nakon dosta proučenog drugog materijala.
Ako ste apsolutni početnik, bolje je da je sačuvate za kasnije, jer uz knjigu ide i audio materijal - koji ne možete pronaći na internetu.
*TIPS: Da bi mogli da skinete knjigu, otvorite nalog na Scribd-u i postavite neki dokument. Može i Word dokument sa nekim tekstom. Ja obično postavim neku pesmu - sam da bih mogla da skinem knjigu koja mi je potrebna.
*TIPS: Da bi mogli da skinete knjigu, otvorite nalog na Scribd-u i postavite neki dokument. Može i Word dokument sa nekim tekstom. Ja obično postavim neku pesmu - sam da bih mogla da skinem knjigu koja mi je potrebna.
Ruska familija (porodica). Photo: Learn Russian Now, Facebook stranica |
Kacabać - selo mog detinjstva
Ovo je priča sa bloga Omiljeni citati. U jednoj od svezaka sa citatima sam je zapisala u jednom dahu. Želim da je sačuvam. Ostajem Vam dužna, za sada, za priču o selu i avanturama ....
Baba Stana i ja u narodnoj nošnji, Kacabać 2007. |
U ovom trenutku sam puna proleća i potoka koji žubore i šapću mi ime leta, a oko mene jesen slika akvarelom portret ljubavi. Pred njom stoji zima kao kakav strogi učitelj i belim uvojcima koketira iako i sama zna da će njeno vreme tek doći.
Porodice Dimitrijević i Ljubenović iz sela Kacabać oko 1938 |
Kacabać jednog leta (1993)
Recept: Pohovana Bukovača [Pleurotus ostreatus]
Gljiva Bukovača je ukusna i jestiva gljiva koja jača imunitet i odlično je pomoćno lekovito sredstvo.
Bukovača Pleurotus ostreatus
Bukovača, jedna je od onih izuzetno ukusnih gljiva koje možemo naći samonikle u prirodi, ali ih možemo i vrlo uspešno uzgajati. U svetu je poznata pod imenom šumska ostriga. Tokom zime je ugrožen naš imuni sistem. Javljaju se anemije, povišen holesterol i trigliceridi, lumbago i ukočenost udova. Priroda nam baš u pravo vreme poklanja gljivu koja će nam kao dijetetski dodatak pomoći da ublažimo ili otklonimo ove tegobe. To je naravno, bukovača. [Izvor ]
Ostrvo Krit: Priča o tvrđavi u Retimnu
Jedna od priča o ostrvu na kome sam živela poslednje 3 godine, upijala i fotografisala lepotu oko sebe.
Više o Kritu, ostrvu bogatom istorijom, kulturom, tradicionalnom životu, kuhinji, zanimljivostima i još po nečemu kritskom možete čitati na blogu Ostrvo Krit.
Retimno: Tvrđava Fortezza
Više o Kritu, ostrvu bogatom istorijom, kulturom, tradicionalnom životu, kuhinji, zanimljivostima i još po nečemu kritskom možete čitati na blogu Ostrvo Krit.
Retimno: Tvrđava Fortezza
Mletačka trvđava Fortezza (italijani čitaju Forteca) u Retimnu, dominira gradom. Nalazi se na brdu Paleokastro (u prevodu Stari dvorac), a sa nje se pruža divan panoramski pogled na grad i okolinu.
Pogled na Retimno i prilaz tvrđavi iz pravca grada i luke. |
Slikanje na staklu: Proces oslikavanja korak po korak i besplatne skice
U ovom postu ću navesti potreban materijal za oslikavanje stakla, neophodne korake procesa i dati nekilko linkova ka stranicama na kojima početnici mogu naći skice po kojima će vežbati tehniku.
Može biti da me je Iskrica, svojim postom o kompleksnosti Dekupaž tehnike inspirisala da ovako brzopotezno opišem korake oslikavanja ...
Još jednom joj se zahvaljujem što me je nasmejala od srca i uveselila mi jutro.
Još jednom joj se zahvaljujem što me je nasmejala od srca i uveselila mi jutro.
WEB notes: Kako dodati novu stranicu na blog?
Kako sam vremenom radila na blogu i postavljala postove sa različitom tematikom poželela sa da ih izdvojim po grupama i permalinkove (permalink - veza/link ka pojedinačnom postu) ka istoj temi grupišem na jednoj stranici.
Takođe tekst o sebi, ili o načinu sponzorisanja ili o uslovima koršćenja i sl. je veoma zgodno postaviti vidljive čitaocima.
Recept: Paradajz čorba by Mira Vujić
Moja mama je pravila ovako:
Na 2 kašike ulja dodati
dva/tri čena sitno iseckanog belog luka.
Pržiti veoma kratko i dodati zatim
1 kašiku brašna, dodati
1/2 litre kuvanog paradajza i
1 lutru vode pa prokuvati.
U to dodati malo soli, sasvim malo šecera i rezanaca / flekice za supu.
Posle desetak minuta kuvanja, čorba je gotova.
Pretplati se na:
Postovi (Atom)