Moja Basta: Ruzicnjak [odrzavanje]


RUZICNJAK U JUNU 
Ruzicnjak Mire Vujic

Ruze treba orezati (letnje orezivanje je osrednje) da bi se lepo formirali grmovi. Treba redovno uklanjati cvetove, odsdecajuci drske kao kada bi ste ih stavili u vazu!

Letnje orezivanje mesecarki svodi se samo na uklanjanje cvetova i vadjenje izbojaka.
Sistematski se treba boriri protiv stetocina, lisnih vasi (etiol), gusenica, rdje (cuprum brau), belih leptirica (spiritusom natopiti vatu pa skidati)...
Ovako ce te imati lep ruzicnjak do kraja sezone!
Ruzicnjak Mire Vujic 
RUZICNJAK U  APRILU


Treba ga negovati da bi bio lep.
Pazljivo odgrnite ruze, nadjubrite zemlju oko ruza, orezite ostavljajuci 2-3 okca odakle ce poterati novi izbojci koji ce lepo cvetati ove godine:-)
Don Zuan 

Pitanje: 
Kada se sade ove ruže , u kom mesecu ?


Odgovor:
Saditi mlade ovogodisnje izdanke (grane koje su ove godine iznikle sastrane na staro stablo, najbolje da ih otkinete u "pazuhu") u jesen. 
Otkopati malo zemlje u ruzicnjaku, dodati kupljenu zemlju, malo politi vodom, staviti sadnicu uspravno, zagrnuti, malo pritisnuti rukama zemlju, poklopiti staklenom (neko plasticnom)teglom.
Zaliti od gore, ako je susa i vise puta, ali ne zimi da se ne smrznu! U prolece otkriti i nastaviti sa negom i zalivanjem.
Najbolje je posaditi na odgovarajuce mesto, a ne presadjivati da ruzu "nebi bolelo". Ako vec morate da presadjujete, najbolje je u jesen.
Autor: Mira Vujic

1 comment:

  1. Plenty of thanks for sharing this informative post and also very interesting. Thanks for awesome sharing.The Absolutely Essential Fly Fishing Accessories Guide

    ReplyDelete

Thanks for comment...
Enjoy Life!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...