KISEO KUPUS by Mira Vulić je jednostavno jelo u zimskom periodu za koje vam je potrebno
- oko 1 kgr kiselog kupusa ribanca ili prokola isecena na kockice
- jedna glavica crnog luka koju ce te ocistiti, oprati i iseci na kockice
- 2oo gr dimljene slanine koju ce te takodje iseckati na kockice
- 3oo gr svezeg svinjskog mesa (ja stavljam junece) iseckano na kockice
- 1 kasicica aleve paprike
- 1 kasika ulja
- 5 zrna crnog bibera
- 1 list lorbera i
- soli po potrebi
Priprema:
Na dno posude za kuvanje stavite prvo slaninu i crni luk, pa to prekrijte sa polovinom secenog kupusa, zatim dodajte sveze meso, lorber, biber i prekrijte sa drugom polovinom kisela kupusa. Od gore pospite alevom paprikom (neko voli ljut, pa moze ljutom paprikom) i ulje pa nalite vodom.
Kuvajte poklopljeno na umerenoj temperaturi oko 2-3 sata. Jelo probajte i po potrebi posolite. Sa kupusom mozete da sluzite proju. UZIVAJTE
Nema komentara:
Objavi komentar
Thanks for comment...
Enjoy Life!