By Mira Vujic
UMAK OD SAMPINJONA (recept moje tetke koja je na Fruskoj Gori razlikovala vrste gljiva i brala i pripremala sveze) ovaj recept je malo osavremenjen!
Potrebno:
- 400-500 gr sampinjona
- 40 gr ulja
- 1 casa pavlake
- 100 gr majoneza
- mleveni biber, senf, so,
- sok od jednog limuna
Sampinjone ocistite, operite, isecite na listice pa dinstajte na malo zagrejanom ulju dok ne omeksaju.
U SVAKOM OBLIKU PRIPREMANJA PECURKE SE TERMICKI OBRADJUJU 15-20 minuta
Ostavite pecurke da se ohlade.
Pavlaku, majonez, senf, sok od limuna dobro izmesajte, dodajte ohladjene sampinjone.
Sjedinite umak i sampinjone pa pobiberite i posolite po ukusu.
PRIJATNO
Nema komentara:
Objavi komentar
Thanks for comment...
Enjoy Life!