by Mira Vujic
Veoma dobar, koristan i efikasan domaci lekPotrebno vam je da pripremite posudu koja bas nije nova (ja za ovakve potrebe koristim samo jednu posudu uvek) za przenje (karamelizovanje) secera.
Potrebno:
- 200 gr secera
- 400 gr vode
- 3 lista lovora
- 2 kasike za jelo zalfije
Secer sipajte u posudu i proprzite, da bude tamno zuto, ali ne da zagori, zatim nalijte vodom. Tako ce te napraviti serbet, dodajte lovor i kuvajte 5 minuta zatim dodajte zalfiju i kuvajte jos 5 minuta.
Procedite i pijte 3 puta po 1 kafenu kasicicu na dan - kao sirup, a ne kao caj!!!
Suv kašalj? Za iskašljavanje??? Nije svaki kašalj isti na žalost.. :(
OdgovoriIzbrišiJa ga pijem kada me "grebe grlo" i kada je kasalj suv .
Izbriši